[]

Ateist ebeveyn

Cocuklarini sünnet ettiriyor mu?




 
ettirmez herhalde.


  • rock n roll  (05.07.13 12:18:52) 
sünnet sağlık için önemlidir. Bu yüzden yaparlar bence ateistler genelde sağlıklı düşünen insanlardır.


  • evil genius  (05.07.13 12:22:09) 
çift ateist diye neden oplumdan farklı hissedip de çocuklarını sünnet etmesin ki yani kimisi bunun hijyen amaçlı olduğunu da düşünüyor zaten.
gelenek gibi bişi. ateistler cenazede dua da okutur sonuçta.

  • neira  (05.07.13 12:22:45) 
ateist değil de müslüman olmayan ya da en doğrusu deist deyin bari. tanrıya inanmakla sünnetin alakası yok.

ben dine inanmıyorum ama bu toplumun içinde yaşadığım için yaptırırım diye düşünüyorum. ama yurtdışında yaşıyor olsaydım kesin yaptırmazdım. burada yaptırmam çocuğun ileride arkadaşları arasında sorun yaşamaması dışlanmaması adına..

edit: sünnetin yararlı değil tam tersine zararlı olduğunu düşünüyorum. kesinlikle yapılmamasından yanayım.
antik.eksisozluk.com
  • kaputt  (05.07.13 12:32:22 ~ 13:05:53) 
hala anlamıyorum, sanırım bu ömrüm anlamaya yetmeyecek. er kişinin pipisinin derisinin kesilmesi ile "din" kavramının ne gibi bir bağı olabilir? inanın bunu çok ama çok düşündüm. bunun bir mantığı bana göre yok.

pipiyi islah edince daha mı müslüman olunuyor? imanlı mı olunuyor? tecavüz edemiyor mu? kötülük düşünemiyor mu sünnetli olunca?

bana göre, adı üstünde "sünnet", ister yaptırırsın, ister yaptırmazsın olayı.

sağlık açısından yararlı olduğu anlatılır ancak, dünya kadar makale, video, araştırmaları da yabana atamayız, sözlükte de vardı sünnetin organa verdiği zararla ilgili.

ayrıca fallik dönemdeki çocuklarda yapılan bu tarz müdahaleler çocukta kastrasyon korkusunu da beraberinde getiriyor.
(bkz: kastrasyon karmaşası )

şahsi görüşüm, tıbben yararı var ise yaptırırım çocuğuma, ama sanmıyorum ve bu yüzden erkek evladım olursa sünnet ettirme gibi bir düşüncem yok.

not : müslümanım
  • discopolice  (05.07.13 12:45:24 ~ 12:46:21) 
sunnete karsiyim. antik misirin tanrilara adanmis bir gelenegi artik azalarak bitmeli dusuncesindeyim. cocigum olursa yaptirmam, etrafimdakilere de yaptirmamalarini dayanaklarimla tavsiye ediyorum. kangren olmasin diye kolu kestirmekten bir farki yok. atayizstim.


  • gpaxful  (05.07.13 13:00:51) 
@kaputt müslüman olmayan ve ateist kavramlari cok farkli seyler. Ben ateisti merak ettim ateisti sordum.


  • lady montana  (05.07.13 13:25:00) 
iyi de ne alaka acaba?

yani ateistlik ve sünnetin ne alakası var?? farkındaysanız herkes dine göre cevaplamış zaten kimse allaha inanmakla bağlamamış sorunuzu.

sünneti allah için mi yaptırıyorsunuz yoksa dinin gereği olarak mı?
  • kaputt  (05.07.13 13:33:36 ~ 13:33:50) 
ateistim, sünnet ettirmeyeceğim çocuğumu.
bana brutal geliyor bu. sağlık açısından da hiçbir yararı olmadığı gibi fiziksel ve psikolojik sorunlara yol açıyor.

  • norek  (05.07.13 13:34:11) 
ailem ateyiz kardeşim sünnetli. sebebi sağlık. keza kuzenlerim de.. doğumdan kısa bir süre sonra yaptırdıkları için psikolojileri de bozuk değil. bunun dışında din değil ama toplumsal baskıya maruz kalmaması adına yapılmalı yaa


  • zenc  (05.07.13 13:40:39 ~ 13:43:02) 
benim ailem ateist ama 1.5 yaşında ettirdi beni bende ateistim ama bende ettireceğim ileride erkek çocuğum olursa.


  • lathspell  (05.07.13 15:26:45 ~ 15:28:06) 
not: benim de ailem ateist ama beni de sünnet ettirdiler. ne tramva ama.


  • norek  (05.07.13 15:37:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.