[]

gemi adamı nedir ne değildir?

gazete de sık sık gördüğüm "gemi adamı aranıyor,gemi adamı ehliyeti alınır" ilanını dayanamayıp aradım bi kaç şey söyledi fakat var mıdır bilen eden nedir bu iş nasıl yapılır? vasıflı olarak(orn:mühendis gibi) çalışmış ya da çalışan tanıdığı olan? seferler iki üç ay sürüyor falan fıstık ama nasıl başvurulur ehliyet nası alınır gemi adamı gemide ne iş yapar?




 
Geçenlerde sözlükten bir kaptanla bu konuyu konuştuk. Asgari şartları bilmiyorum ama 15 gün süren bir "gemi adamlığı kursu" varmış. Bir de gemi adamı olabilir sağlık raporu alınıyor. Bunları başarıyla geçersen gemi adamı olabiliyorsun. Kısaca miço denen olay. Daha sonra sırasıyla kursları bitirirsen 3. kaptan yerine geçen sınırlı gemi zabit amiri bile olabilirsin.

Tabii bunlar bana aktarılanlar. Doğru ya da yanlış olduğundan kesin emin değilim. Bir de ceptelden yazıyorum detay vermek zor oluyor :)
  • ataturkiye  (06.03.09 21:55:35) 
bu miço nun bir vasfı var mıdır bilemiyorum ama ben mühendis olarak başvurmayı düşünüyorum. firmadaki yetkili vasfılı çalışan olarak değerlendirirsiniz falan demişti ama işin içeriğinden bashetmedi onlar lazım bana...


  • aysiku  (06.03.09 22:13:20) 
işinize uygun bir görev verirler, makine dairesinde ya da bilgisayarlı sistemlerde filan ama statünüz en fazla 3.kaptanlığa kadar yükselir.


  • ataturkiye  (06.03.09 23:22:29) 
www.denizcilik.gov.tr

gemi adamı gemide çalışan herkesdir, kaptan da gemi adamıdır, miço da. gemi adamı olduğun vakit birkaç sınıf hariç çoğunu 2 senede bir ya da farklı periyodlarla yeniletmen gerekir, üniversitede basit bir bölüm bitirmek gibi zordur olması. Gerekli dersleri alıp, hatta kursa gitmen lazım eğer varsa.

Hangi sınavlara gireceğin falan yazar, en basitinden en başta anca miço olursun zaten sanıyorum alttan üstte gitmeden direkt kaptan olamazsın.

Onun yerine adb alabilirsin yenilemek gerekmez.
  • thefirstfbli  (07.03.09 03:00:48) 
onlar kurslara öğrenci arayan çakallar genelde.


  • rentts1  (07.03.09 11:04:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.