[]

xml olayını bana anlatıverin

iyi geceler,

bizim bir eticaret sitemiz var ve ürünlerimizi n11.com'da satalım diyoruz. xml nasıl düzenlenir filan bilmiyorum. sadece açtım n11 sitesinin istediği xml formatını, bir de bizim kendi xml'imizi. gördüğüm ve anlayamadığım fark bizim xmldeki her ürünün bir linki var. n11'in örnek xml'inde öyle bişey yok. www.youtube.com
Yani nasıl olucak bu iş? xml'e ürün isimlerini yazınca site verileri, fotografları nerden alıcak?

n11.com da demiş ki, kendi xml dosyanızı bir kereye mahsus oturun bizim formata uygun hale getirin. nasıl olcak bu? onların verdiği örnekte linkler nerde?

ya benim bişeyleri anlamadığımı anladınız heralde siz. anlatıverin de halledeyim şu işi. bu arada site benim filan değil. yeni işe girdim kendimi göstermem lazım. hadi şimdiden teşekkürler:)

 
of ya kimse cevap vermemiş. şimdi xml bir dizin formatı diyeyim. verileri formatlama şekli. xml dosyalarını tarayıcımızda açabiliyorz. xml adres gibi bir şey oluyor. bu n11 de oradan bulacak. demişlerki bizim bir taslağımız var ona göre yapın. adam diyor ki ben atıyorum kıyafetler ayakkabılar gözlükler diye üç başlık açtım ve alt başlıkları var sen de böyle kaydet ki nerede ne arayacağımı bileyim. orada örnek xml varmış onu indirip anlattığı şekilde doldurun. sadece başlıklar isimler ve link kısımları değişir herhalde diye düşünüyorum. olmadı bir sorun teşkil etmezse xml dosyasını paylaşmanız gerekir ki yapılabilsin.

yani demem o ki xml bir adres. n11 e vericeksiniz ama tekniği var büyükten küçüğüe gidiyor mesela önce şehir sonra semt gibi. ve adamların ekstra bir sistematiği varsa ona uymak lazım. onun dışında kendi sitenizdeki fotografın linkini vereceğiniz yani link gireceğiniz kısım vardır oradan da çekecek görseli. öyle işte.

kolay gelsin.
  • sparkle kiddle  (03.07.13 00:59:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.