[]

Berries ne lan?

efendim malumunuz ingilizcede berries deyu bi kelime var. cilektir, kirazdir, ahududu, dut falan bu gruba giriyor. peki turkce de bunun tam kar$iligi nedir yani? yemi$ falan mi demek lazim? bi blogda yayinlanacak bi yazida ingilizce bir paragraf alinti yapilacak ve turkce meali de beraberinde olacak. lakin $u berries icin dogru duzgun bi turkce kelime bulamadim.




 
danone bunu "orman meyvesi" diye çevirmişti


  • lancelot du lac  (04.03.09 21:04:28) 
bogurtlengiller diyebilirsin sanirim.

bizde tam karsiligi yok aslinda, ingilizce de bile farkli tanimlar var:
"true berry", "false berry" ve sadece "berry" olarak...
  • ermanen  (04.03.09 21:04:35 ~ 21:06:10) 
orman meyvesi iyiymi$ ya. kullanirim ki ben bunu. eyvallah :)


  • dengesiz pamuk  (04.03.09 21:06:06) 
yemiş diyen de var :)


  • jesters cap  (04.03.09 22:08:55) 
italyanca'da da frutti di bosco derler, orman meyveleri. bizde de dense fena olmaz.


  • nochristrequiress  (04.03.09 22:43:51) 
Orman meyvesi dogru olsa da acikcasi benim aklima cilek vs'yi getirmiyor. Yanlis gibi gozuken cilekgiller ve bogurtlengiller daha aciklayici.

Berry sozcugundeki sorun nut sozcugunde de var. Ona da care bulalim hazir konu acilmisken.
  • wpi  (05.03.09 10:18:56) 
Tom Bombadil'in eşi Goldberry Altınyemiş diye çevrilmişti, bence fena değildir. Sonu berry ile biten envai çeşit meyvenin Türkçelerini yaban mersini, frenk üzümü, şirin çileği şeklinde de görebilirsiniz tabii.


  • sui  (05.03.09 11:28:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.