[]

Türklere olumlu ya da olumsuz bakılan ülkeler

Hangi ülke insanlarının bize karşı tutumu olumlu, hangilerinin olumsuz? Bu konuda yeterli tecrübesi olanlar anlatabilir mi biraz?




 
avusturya cok kötü diyebilirim.

almanya avusturyadan daha iyi ve almanya nispeten türklerle yasamaya alismis.
  • serabetan  (21.06.13 23:50:27) 
iskandinavların da sevmediğini okumuştum, duymuştum gidenlerden.


  • utkucbkc  (22.06.13 00:03:36) 
azeriler de pek sevmiyor sanırım:
www.soz6.com

  • dafaiss  (22.06.13 00:07:55) 
italya'nin herhangi bir sorunu yok turklerle, malum gurbetci sayisi cok az, olanlar da kendi halinde. dolayisiyla gunluk hayatta turksun falan fark etmez ama clubda bir kiza yanasirken turk olmaktansa baska bir milletten olmak her zaman daha karli olmani saglar.


  • no christ requires  (22.06.13 00:09:05) 
no christ requires'ın son dediğini canlı tecrübe ettim. Yunan olun, adınız Kostas olsun, vallaha daha iyi. Yalandan Türklüğünüze zeval gelmez. Ben ettim, siz etmeyin. Eppekten oldum bir Roma gecesinde. :)


  • faith no more  (22.06.13 00:53:54) 
avrupa da olup turklere olumlu yaklasan ulkeleri bir tek belki balkanlarda bulabilirsiniz.. bati ve kuzey avrupa'da genel olarak hic sanmiyorum..
sallamakla beraber irlanda olabilir belki batida.

  • babamasoliimbananickaldirsin  (22.06.13 01:16:31) 
Pakistanlıların bizi sevdiğini biliyorum.


  • uykulu_fb  (22.06.13 02:26:27) 
ABD çok ama çok büyük bir ülke olduğu için, sadece kuzeydoğu eyaletlerini yazacağım. Genel olarak denize kıyısı olmayan eyaletlerin, gene genel olarak yabancılara karşı oldukça önyargılı olduklarını duymuştum. Gidip yaşamışlığım yok. Yaşayanlar varsa, aydınlatırlar.

Malum New York, eviniz gibidir. Çünkü dünyanın en çorba yeridir. Daha çeşitli insan olan bir yer olabileceğini sanmıyorum. Londra belki...

Dolayısıyla, New York'u istisna olarak kabul edelim. Orada "yabancı" olmak diye bir kavram yok.

Ama ABD'nin kuzeydoğu bölgesinin, Türklere karşı "genel olarak" oldukça nötr olduğunu söyleyebiliriz.

Genel olarak yazmamın sebebi şu: Arada bir Ermeni veya Yunan asıllı birine denk gelirsiniz. Onların bazıları sizi harbiden sever, bazıları sever görünür, bazıları pek renk vermez, bazıları da kafadan laf sokar.

ABD'nin kuzeydoğudaki eyaletlerinin sadece Türklere değil, diğer milletlere karşı da nötr olmasının sebebi, ülkenin zaten göçmenler tarafından kurulmuş olmasıdır. Çoğunluğun 3-4 kuşak öncesi, gemilerle ABD'ye göç etmiştir.

Bi de, o kocaman ülkede, Türkler o kadar az, o kadar nadir bulunan kişilerdir ki, varlığınızla yokluğunuz belli bile olmaz.

Ezkaza, çaktırmadan ve ispat edilemeyecek derecede ustaca uygulanan bir ayrımcılığa maruz kalsanız bile, Türk olduğunuz için değil, doğma büyüme ABD'li olmadığınız için o ayrımcılığa uğruyorsunuz demektir. Zaten o ayrımcılığa uğradığınızı da muhtemelen anlayamazsınız.
  • compadrito  (22.06.13 03:59:41) 
Moskovada yerlisi harici kimseyi sevmiyorlar.


  • paudi  (22.06.13 07:33:16) 
fransa sevmiyor. amerika & kanada tanimiyor bile. kktc de sevmiyor bu arada pek.


  • eindaclub  (22.06.13 08:45:56) 
arnavutlar sever, makedonlar nötr. balkanlarda öyle olumsuz bir tutum yok. gerçi biraz da adamın kafa yapısıyla alakalı, öyle genellemek çok doğru değil. mesela fransızın teki ''türkler şöyle türkler böyle'' diye atıp tutsa direkt ırkçı der keserim muhabbeti. türklere laf attığı için değil, hastalıklı bir kafa yapısında olduğu için. sırf türkiye'yi sevdiği için bu ülkede yaşayan, okumaya gelen bir sürü fransız tanıyorum. evet var böyle insanlar. o yüzden fransa'nın köyündeki adamın benim pasaportum hakkında ne düşündüğünün inan ciddiye alınacak bir tarafı yok.


  • juninho77  (22.06.13 09:59:34) 
mısır türklerin sevildiği ve hayran olunduğu nadir ülkelerden biri herhalde. türk olduğunuzu duyduklarında hemen sevgi gösterirler. osmanlı hayranlıkları büyüktür.


  • sijwocaq  (22.06.13 20:25:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.