[]

eylemciler kime oy verecek?

gezi direnişçileri ve akp karşıtları için soruyorum. evet gezi eyleminde herhangi bir partinin önderliği yok. eylemcilerin de neredeyse hiçbirisi kendini herhangi bir partiye yakın görmeyen insanlar. yani eylem bir parti propagandası değil. herkes özellikle belirtip duruyor chp'li değilim, mhp'li değilim, bdp'li değilim diye.

iyi de abicim önümüzde seçim var. önce yerel seçimler, sonra genel seçimler. illa ki bir partiye yakın hissedeceksin. ona oy vereceksin. seçimde partilere oy kullanılıyor.

hah kimdir abi peki bu parti? illa yeni bir parti kurulursa, chp'nin çok önemli ölçüdeki oylarını iyice bölecek. zaten on yıllardır yapılan hep bu oldu ve o yüzden chp iktidar olamıyor. yeni parti kurulmazsa, eylemci gençlik chp'ye de oy verir mi vermez mi belli değil. büyük ihtimalle hiç oy kullanmayacaklar yada akp hariç diğer partilere rastgele dağılacaklar. yine akp iktidar olacak.

sonuç olarak eylemcilerin fikrini soruyorum. kime oy verilecek bu durumda? meraktan soruyorum.

 
apolitik biri olarak ikinci seçeneğin gerçekleşmemesi için chp.ye oy vereceğim. oy kullanmmak istiyorum aslında fakat bu durumda akp yine tek başına farkı açacak.


  • dahinnotha  (21.06.13 12:57:49) 
Ben akpnin yuvarlağına hülooğğ yazmayı planlıyorum.

Oy verilecek parti yok. Geçersiz atıcam oyu.
  • sadecece  (21.06.13 12:59:41) 
geçersiz bir oy ya da barajın altında kalan oylar matematiksel olarak akp'ye gidiyor diye biliyorum.
o nedenle yeni bir oluşum gelmezse chp'ye oy vermek dışında bir olayım yok.

genç bir arkadaşım da nasıl olsa chp iktidar olamaz diyerek osman pamukoğlu'nun partisine oy vermeyi tercih ediyor. bu adam olayın matematiğini benden daha iyi biliyor ama yine de meclisteki partilerden birine oy vermiyor. chp gıcıklığı çogacaip. haklılar mı gıcık olmakta, evet aslında ama...

gelecek yeni oluşumun chp oylarını bölme ihtimalini ben de ilk ayakta görüyorum ama sandığa gitmeyenlerin oyları ve chp'nin dağılan gıcıklık oyları toplanırsa bir şeyler olabilir belki düşüncesindeyim.
  • kralice maud  (21.06.13 13:06:35 ~ 13:10:26) 
şu durumda chp tek seçenek,
boş, geçersiz, barajın altında kalan partiye oy vermek veya hiç sandığa gitmemek akp ye
+ oy demek olduğundan chp ye oy vereceğim. ama mesela ( yerel seçimlerde)belediye başkanlığında akp ile kafa kafaya giden başka partiden biri varsa ona oy veririm namussuz şerefsiz bir adam olmadığı sürece tabi.
  • seyduna6687  (21.06.13 13:13:33) 
Kufrede kufrede chp ye veririm heralde. Gozumde pek de farkli degiller aslinda chp ve akp ama rte nin gazinin alinmasi sart oldu.
Bdp oyumu alabilirdi ama akp gudumunde olduklari surece zor.

  • chavezding  (21.06.13 13:14:14) 
Eylemcilerin yüzde 75 i CHP ye oy verecek diye bir anket vardı geçenlerde haber sitelerinde


  • ne nicki be  (21.06.13 13:14:52) 
üstünde hemfikir olunan bağımsız adaylar çıkacaktır. onlara oy verilebilir.

oy vermemek çok yanlış. detayı şurda var:
antik.eksisozluk.com
  • merhum  (21.06.13 13:16:57) 
emine ülker tarhan için, muherrem ince için evet chp...

ama kılıçdaroğlu dahil görmek istemediğimiz bir çok milletvekili var.
  • tekil3.şahıs  (21.06.13 13:19:02) 
yerel seçimlerde partiye değil adaya oy veririm her zaman. ancak genel seçimlerde parti programı, duruşu, söylemi vs önemli. aynı şekilde bağımsız adaylar da değerli. mesela sırrı süreyya benim bölgemden aday olursa ona veririm oyumu. ya da e.ulker tarhan. ancak sırf chp li diye saçma adaylara oy vermem.
konyada yaşasaydım konya torkunun genel müdürüne akp li de olsa oy verebilirdim. adam ağaçlandırma için yaptıklarıyla fena halde kalbimi kazandı mesela.
böyle.
  • mat couthon  (21.06.13 13:20:43) 
vah chp vah! adamlara partisinin vizyonu için değil de başka bir parti karşıtlığından dolayı oy veriyorlar.


  • yemrem  (21.06.13 13:27:30) 
+1 chavezding
Bunca zaman hep boş oy kullanan biri olarak (hiçbirinden hazzetmediğim için) son seçimlerde akp kazanmasın diye istemeye istemeye chp'ye verdim. O sebeple yine chp'ye vereceğim herhalde. Yalnız maalesef Kemal Kılıçdaroğlu ile işleri biraz zor. Bari Emine Ülker Tarhan olsa.

  • puc  (21.06.13 13:49:35) 
Meclisteki AKP çoğunluğunu azaltabilmek adına CHP. CHP'nin güçleneceğini bilsem AKP'ye veririm daha iyi, ama öyle bir ihtimal yok. AKP meclisteki çoğunluğunu kaybetsin yeter, bir kanun geçirirken önce bi tartışılsın, parti sırf çoğunluktan dolayı yasa geçiremesin. Şuanki dağılımda padişah gibi kanun koyuyorlar.


  • vizdilva  (21.06.13 14:09:00) 
Yeni bir parti olmasa bile, üstünde hemfikir olunan bağımsız adaylar çıkmasını umuyorum. Böyle bir durumda benim oyum bağımsız çapulculara.


  • zombi  (21.06.13 14:10:02) 
Ben de tutumlarından cok memnun olmasam da tek seçenek olarak kötünün iyisi deyip CHP'ye oy vereceğim zira bölünmeler sadece AKP'nin işine yarıyor.


  • fraise  (21.06.13 15:01:45) 
Konda bununla ilgili anket yapıp istatistik toplamıştı:

www.youtube.com
  • long live rock n roll  (21.06.13 15:01:58) 
bdp kürt milliyetçisi olmasa ona verirdim. en azından bir duruşları var. şu an #direngezi yazıp akp haricinde o piti piti yapmayı planlıyorum. anti kapitalist müslümanlar bi parti kursa falan.


  • pisekar v2  (21.06.13 16:30:07) 
CHP dışında atılacak tüm oylar AKP'ye yarayacağından mecburiyetten CHP


  • beholderrulez  (21.06.13 16:48:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.