[]

on parmak klavye kullanımı [türkçe]

arkadaşlar şuan bu sorumu zar zor hazırlamaya çalışıyorum.. bir kaç sitede etütler yapıyorum.. bu zorlu alışma süreçlerinden sonra sonuç ne oluyor? tecrübeliler bi izah edebilirler mi?




 
bilgisayar kullandıkça gelişen bir şey bence hızlı yazmak. etüt falan etki eder elbet ama kısa sürede sonuç alamazsın büyük ihtimal.


  • bilgedenfsaa  (20.06.13 23:34:28) 
kısa sürede sonuç almayı beklemiyorum. ama bu konuda istikrarlı olmam gerek ve bunu yapacağım.


  • urnganic  (20.06.13 23:38:03) 
"mavis beacon teaches typing" isimli bir program kullanmıştım bir süre ve faydasını gördüğümü söyleyebilirim, içeriği ingilizce. sana belirli alıştırmalar veriyor ve yapmanı istiyor belli süre içinde. sonra istatistik tutuyor ve gelişimini gösteriyor vs. bulabilirsen belki işine yarayabilir. sanırım ücretsizdi.


  • dafaiss  (20.06.13 23:50:49) 
@dafaiss türkçe destekli bir geliştirici yazılım buldum.. umarım gelişme katetebilirim. teşekkürler...


  • urnganic  (21.06.13 00:07:36) 
düzenli çalışırsan 3-5 ayda ortalamanın da üstü bir hızda yazmaya başlarsın. (dakikada 90-100 kelime gibi) sabırlı ol, sonuçta yetenek gerektiren bir olayı yok çalışan herkes rahatlıkla yapabilir. ben 10 parmak f klavye kullanıyorum, gerçekten alıştıktan sonra inanılmaz konforlu geliyor.


  • bacardicola  (21.06.13 00:42:56) 
@bacardicola ilk defa klavyeyi kullanmaya çalıştığım günler geldi aklıma. tavsiyeniz için çok teşekkürler.... zamanla elbet.


  • urnganic  (21.06.13 01:06:02) 
türkçe için soruyorsanız, inşaallah f klavyeye başlamışsınızdır!


  • hicazkar  (21.06.13 09:30:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.