[]

Kısa dönem askere giden biri meslek olarak askerliği secerse

Hangi statüde asker oluyor? Ayrıca yedek subay olarak giden birisi kalırsa hangi statüde oluyor?




 
benm bıldıgım kadarı ıle senın yedek subay statün bı ıse yaramıyor. er olarak askerlık yapıyorsun sonucta. herseyın aynı.yanı yedek subay yaptı bu adam hadi tegmen yapalım dıye bısey yok.askerde pat dıye kalmak ıstıyorum dıye bısey de yok.(en son tezkere bırakmak dıye bısey vardı.oda oyle kolay bısey degıl.anca uzman oluyorsunuz ki bu kalmadı dıye bılıyorum)
askerde de anca sözlesmelı erbaslık vs acılırsa basvurursun şartlarını yerıne getırıyorsan girersin. daha sonra astsubaylık sınavlarına gırersın astsubay olursanda subaylık sınavlarına ki. bunlar cok cok zordur.

  • tadutadu  (09.06.13 21:40:16 ~ 21:45:43) 
Yamulmuyorsam ya da askerdeki komutanlarımdan biri beni kandırmadıysa, kısa dönem askerliğin sonunda bir sınava girerek askerlik mesleğini seçebiliyorsun ve teğmen oluyorsun. Kısa dönem hizmet sürenin (6 ay) 2 katı süre boyunca Teğmen rütbesiyle görev yapmış sayılıyorsun göreve ilk başladığında. Buna göre asker olmanı takip eden 1 sene içinde üsteğmen rütbesine yükseliyorsun. Hiç araştırmadım ama komutanlarımdan biri bana böyle anlatmıştı.


  • dusunuyorumoyleysevurun  (09.06.13 21:48:01) 
uzman erbaş astsubay ve subaylık için ayrı ayrı sınavlar var. biraz zor tabi, sadece bilgi değil psikolojik testler falan da oluyor, mesela gerginliğini, baskı altındaki durumunu falan inceliyorlar.


  • r_u_h  (09.06.13 21:58:57) 
sen 6 ay + bı sınavla tegmen olucan ha. o subaylık okulunda okuyanların 4 senesi nolucak. ve üstüne 2 senede üsttegmen olucan. heralde 10 seneye albaysın :) o komutan senı kandırmıs.


  • tadutadu  (09.06.13 22:00:11) 
  • gaza gelen  (09.06.13 22:09:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.