[]

toplu taşımada ford-taciz

sorum erkeklere...
bir bayana böyle bir durumun olduğunu gördünüz mü hiç? karşılaştıysanız tepkiniz ne oldu? müdahale etmeli mi böyle bir durumda sizce? ne yapmalı?



 
evet gördüm. kadın çevresine bakıp "yardım edecek kimse yok mu?" dedi. bunun üzerine olayı gördüm zaten. izmir'de üç sene önce oldu. yapan genç çocuğa vurmuştum. sonra da tüm otobüs döve döve atmıştı.


  • sen git ben geliyorum  (16.05.13 20:59:09) 
böyle bi durumda herkes tepki göstermeli.erkeklere sormuşsun ama ben de cevap vermek istedim.


  • rock n roll  (16.05.13 21:00:25) 
olay garip...
ülkede dolmuş/otobüs şöförleri aracı ölümüne doldurma zihniyetinde olduğundan bu "fort" lama eylemi ister istemez başınıza geliyor. tabi ki hoş değil ama bide keyfi olarak yapan sapıklardan bahsetmek gerekirse uyarmak ne derece doğru?
hocam dayanma bayanami diceksin? hadi dedin alakam yok ablam bana sürtünüyor derse napıcaksın?
belki çaktırmadan araya girerek olaya müdahale edersin ama başka ne yapılır bilemedim şimdi
  • qxgviper  (16.05.13 21:04:45) 
gözümle görmedim, ama kesin emin değilsem hiçbir şey yapmam zira hiçbir dahli olmadığı halde çocuğun birinin kendisini otobüste taciz ettiğini söyleyen gerzek bir ergen görmüştüm, o işin nerelere gidebileceğini düşünemeyecek kadar salaktı muhtemelen. bir kez tramvayda böyle bir durum oldu, iddia eden kadının bağırması üzerine adam indi zaten, kimse emin olmadığı için doğal olarak birşey yapmadı.


  • hewit  (16.05.13 21:05:51) 
o kadar otobüse bindim, şaka gibi ama hiç tanık olmadım hayatımda

tabi ki müdahale etmeli. fiziki bir eylem olmasa da diğer insanları tahrik edici gaza getirici şeyler söylemeli
  • sttc  (16.05.13 21:06:53 ~ 21:07:25) 
eryamana giderken otobuste gordum. ben dirsegimle ittirince millet gaza geldi indirdiler otobusten yaka paca. dayak yemek bile sessiz kalmaktan cok daha iyi


  • 102030  (16.05.13 21:07:37) 
biber gazı taşımak lazım.


  • rock n roll  (16.05.13 21:08:13) 
ben taciz edildim, bağırdım çağırdım; herkes boş boş baktı adam bir durak sonra indi sadece. kimsenin umrunda değilsin istanbul'da.


  • loralynn  (16.05.13 21:12:20) 
bi kere otobuste yanima bi kiz oturmustu, yaninda bi arkadasi vardi, o da iki arka koltuga oturdu. iki dakka sonra falan kiz yanimiza geldi ve sok gecirmis halde, yaninda oturan adamin penisinin gozuktugunu soyledi. ben de otobusu durdurttum ve herifi asagiya indirdim bagirip cagirarak tabi! herif hiccc sesini cikarmadan indi, erkek olmadigim icin dovemedim maalesef yoksa hak etmisti serefsiz.


  • euteamo  (16.05.13 21:20:34) 
tacizciyi dövmek de en az kadar taciz kadar kötü bir şeydir.


  • mustafa34  (16.05.13 21:25:34) 
mustafa hukuki açıdan doğru bir şey söyledi. o adamı dövseniz size dava açsa kazanır.
tabii türkiye'de adalet denen kavram yerlerde sründğü için herkes dövme yoluna gidiyor. gücünüz yetiyorsa bağırarak kadına elledi deyip otobüsü gazlayıp adama dalabilirsiniz. siz dalınca gerisi de dalıyor. gözünüz yemiyorsa otobüsteki yapıllı abilerden birine özellikle ülkücü bıyıklılar tercihiniz olsun söyleyebilirsiniz.
edit: mustafa'yı eleştiren arkadaş yazısını silmiş.
  • inanmazsan inanma  (16.05.13 21:39:36 ~ 21:44:03) 
bi gün gidiyoz böyle. tam yanımda bi hatun var, ayaktayız. onun arkasında da bi eleman. otobüs tıklım tıklım. arkadaki elemanda hatuna dayama isteği sezdim. kızında yanında da ufak kardeşi var o ezilmesin diye uğraşıyor. neyse eleman götünü dönse problem yok, göt göte gitsinler. sonra arkaya doğru hafif baktım bide ne görim eleman çadırı dikmiş, hatuna arkadan değdiriyor. biraz döndüm zaten herifle göz göze direk geldik, hayırdır gibisinden göz kırptım, baktım görmemezlikten geldi piç. arkadaki teyzelerde bizi izliyo. sonra düğmeye bastım otobüsü durdurdum, dedim birader sen burada inecektin herhalde. kendin mi inmek istersin beraber mi inelim. yok dedi abi ben inerim tamam. sonra indi bu hıyar, bende tam o sıra dedim hepimizin anası bacısı biniyo lan bu otobüslere falan filan. baktım teyzeler helal olsun oğlum dediler aferin sana, arkadan bi amca konuyu anlamış olacak ki, analar ne yiğitler doğuruyo diye bağırdı. sonra hafiften bi alkış koptu. dedim aman arkadaşlar yiğidi yüzüne karşı övmezler. otobüs ani fren yaptı o sıra, şöföre bağırdım, can taşıyosun can dedim. teyzeler gene dedi helal olsun koçum konuş aferin. sonra kızla göz göze geldik, inerken hıh artis dedi indi gitti. bu kızları anlamak zor.


  • vur joker vur  (16.05.13 22:01:04) 
vur joker vur,hayal gücüne sağlık.


  • rock n roll  (16.05.13 22:05:06) 
bunu oylesıne soylemıyorum
ama cıdden agzına sıcarım adamın.

  • tadutadu  (16.05.13 22:09:06) 
Bi kere denk geldim. Otobus kalabalikti. yqnimdaydi , 2apaciydiler. KiZi fortlamak icin birilerine yer verdiler ayaga kalktilar. Ben oclarinq uyuz oldum. Ben de oturdugum yerden kalktim. Bunlardan birine onune gectim.put gibi dikildim . Ayaklarini hareket ettiremeyecek sekilde durdum kiz kurtuldu. Dik dik baktim serefsize. Bana "noluyoo" dedi ama sesi gtunden geldi. Goruntude korkulqcak kisi degilimdir ama ses tonu ve kizi kurtarisim(caktirmadan) gurrur vericiydi.


  • farrytikki2  (16.05.13 22:13:12) 
Ben sildim troll musun yazmistim :) sonra dont feed dedim kendime


  • 102030  (16.05.13 22:17:27 ~ 22:18:06) 
fordlama esnasında fark eden birileri olursa mutlaka müdahale eder, bizim topluma bu konularda güvenirim. cahiliz mahiliz ama o kadar da angut değiliz.


  • juninho77  (16.05.13 22:53:03) 
Görmedim ama şöyle bir şey oldu. Metrobüsle florya tarafında ilerliyoruz. Öğlen falan çok dolu olmayan saatler. Bi tane 25'li yaşlarda kadın, yine aynı yaşlarda bi erkek hemen arkasında duruyormuş, ben o tarafa bakmıyordum camdan dışarı bakıyordum. (ama orada durmak zorunda değil bi ton boş yer var.)

bi ses duydum "sen gelsene böyle" diye. 35-40 yaşlarında kel ve yapılı bi abi polis kimliğini çıkardı gösterdi. (güven timi falandı sanırım) kadına hanımefendi şikayetçi misiniz falan diye sordu ama kadın sesini çıkaramadı, çekindi sanırım. metrobüs durakta durunca polis elemanı indirdi aşağı sonrasını bilmiyorum, kadın da şikayetçi olmadığı için 1-2 tartaklayıp bırakmıştır.


kendi açımdan şöyle söyleyeyim, her gün 3 vesait (otobüs, tramvay, metrobüs) yol gidiyorum ve bazen kapılar kapanmayacak derecede kalabalık oluyor. yani insan istemese bile yavaşlama hızlanma, sağa sola dönüşlerde bazen istemesen bile temas oluyor. (sırf böyle bi şey yaşamamak içim belimi çekebildiğim kadar geriye çekiyorum aq. kesin bi sırt-bel rahatsızlığı gelecek ileride)

o yüzden bi şey görürsem devamlı yoklarım orayı. %100 emin olmadan müdahale etmem, eminsem kesin ederim.
  • xenophobe  (17.05.13 01:14:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.