[]

9 günlük Belgrad-Budapeşte tatili

Sizce hangisine kaç gün ayrılmalı?

Gidiş ve dönüş durağı Belgrad. Belgrad'a iniş 12.00, 9 gün sonra Belgrad'dan ayrılma 14.00.

Tatilin genel amacı eğlence, ama tabii ki gidip görülmesi gereken yerleri de görmek istiyoruz. Bunu da hesaba katarak, iki şehre de gitmiş olanlar yazarsa sevinirim.

 
bence 9 gün bu iki şehir için fazla. eğlence kısmını geçiyorum, gezilecek görülecek yerleri için konuşursam; belgrad 1,5 gün budapeşte 3 gün. ben yürüyerek gezdim her iki şehri. budapeşte'de buda kısmına 1 gün ayırdım, peşte kısmına da 1 gün ayırdım görülebilecek her yeri gördüm. hadi sizin benim kadar performans göstermeyeceğinizi düşünürsek budapeşte'ye de 3 gün yeterli diyeyim. belgrad'ı ise sabahtan akşama kadar gezip bitirdim. yarım gün de oradan size verdim fazladan. kalan 4 günü çevre bir şehirde geçirmenizi tavsiye ederim. prag olur, bratislava olur, krakow olur.

illa bu iki şehir diyorsanız 6 gün budapeşte 3 gün belgrad diyeyim. hatta 6.5-2.5 olarak da dağıtabiliriz.
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (16.05.13 14:44:28) 
eyvallah. evet düşündük bir başka şehir ancak Prag uzak kalıyor bir hayli. Viyana'yı da 1-2 günde geçiştirmek istemiyoruz. Bratislava en uygunu sanırım.


  • tahrik olmusken objektif olamam  (16.05.13 14:46:16) 
sizin programı biraz belgrad bozuyor bence. o civarda o kadar şehir varken görülecekler arasında son sıralarda yer alır ama özel bir sebebiniz varsa bilemem tabi ki. ben yerinizde olsam prag-budapeşte-salzburg(viyana) üçgenini gezerdim. o civardaki şehirlerin hepsi birbirinden güzel o yüzden çok fazla kafanızı karıştırmayayım, sonra karar vermesi zorlaşıyor.

edit: belgrad'dan bilet almışsınız. o zaman özel bir duruma giriyor bu :)
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (16.05.13 14:54:17 ~ 15:14:09) 
bratislava'yı pas geç bence. viyana'ya 2 gün yeter. oraya gidin mutlaka.


  • merhum  (16.05.13 15:00:05) 
belgrad'a 2 gün yeter.

zagreb ve novi sad alternatiflerini de düşünün. özellikle zagreb. bence belgrad'dan daha güzel.
  • nesilsiz  (16.05.13 15:02:24) 
belgrad için 2 ideal. zagreb'i düşünürsen orası da bi harika daha güzel hatta. 9. gün sabah saatlerinde belgrada dönersin, kahvaltı edersin son işlerini yaparsın sonra havalimanına geçersin. yol yarım saat 45dk sürüyor belediye otobüsü yada havalimanı servisiyle.


  • jedilance  (16.05.13 15:11:06) 
balkan ülkelerini doğu avrupa'da ki ab üyesi ülkelerden ayırmak lazım. balkanların en derli toplu şehri zagreb'di onlar da zaten ab'ye girdiler. buna rağmen zagreb avrupa başkentleri arasında en kötülerinden biridir. avrupa'da ki hemen her başkenti görmüş birisi olarak söylüyorum bunu. zagreb'in tek çekici yanı plitvice ulusal parkıdır. durum böyleyken belgrade'i geçtim novi sad gibi avrupa'da ki herhangi bir kasaba tarzında ki yerleri görmek zaten tamamen zaman kaybı. oralar ancak balkan turuna çıkıldığında görülecek yerler.

benim şahsi sıralamam, prag, budapeşte, viyana, salzburg, ljubljana, bratislava, krakow, zagreb, belgrad şeklinde. bu şehirlerin hemen hepsi de 2-3 günde gezilir bitirilir.
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (16.05.13 15:12:24) 
zagreb kesinlikle daha güzel, gidebilirsen git.
bi de

e abi bu da peşte, bu da peşte ne anladım bu işten
diye espiri yapasım var.
  • cruseo  (16.05.13 15:39:22) 
hepsine git haci koca 9 gun. prag da o kadar uzak degil.


  • 102030  (16.05.13 17:40:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.