[]

eksik argo kültürü hayatları karartmasın!

küfürün argonun bilinçsiz kullanıldığı ortamlarda büyüdük bazılarımız. ben mesela. geçen tv'de murat bardakçının program şeysinde bahsetmiş, kapak olsun argosu aslında fevkalade ayıpçı bir yunan küfürünün dilimize geçmesiymiş, örfümüze aykırıymış, falan, fistan.
bi defasında tee lise zamanında bokunu çıkarana kadar kullandığımız "falancanın yandan yemişi" tabirini üniversite ortamında zikretmiştim, bi arkadaş "onun çok ayıp anlamları var bence her cümlede kullanma, bil de konuş" diye nasihat etmişti bana. nasihate tilt olmuştum ama "acaba hakkaten bilmeden konuştuğum böyle beni daşşak oğlanı gibi gösteren özünde iğrenç, görünüşte masum daha kaç argo var?" diye sormuştum kendime.

çok uzattım, özet;
var mı böyle normalleştirilmiş, yanlış kullanımı kanıksanmış ama aslında çok derin anlamları olan, anlam kayması yaşamış, dedelerin yanında kullandığımızda madara olacağımız başka argolar, küfürler, gizli anlamlar bildiğiniz? selamlar, gömdüm.. (mesela?)

 
amına koyayım küfürü evli erkeklere edilmiyormuş bazı yerlerde, böyle diyince karısına da küfretmiş oluyormuşuz. bu yüzden az daha biriyle kavga ediyordum.


  • baldur2  (14.05.13 21:01:28) 
gideri var olmak, çok iğrenç bulduğum bir ifade. özellikle kızlara karşı söyleniyor. kanalizasyon muamelesi yapıyorlar. gider kelimesi, atıkların kanalizyona iletilmesini sağlayan boru hattı, delik.

koymak var mesela. nereye neyin koyulduğu malum. aynı şekilde sokmak var.

edit
yandan yemiş ve kapak olsunları söyleseydiniz de biz de öğrenseydik.
  • dahinnotha  (14.05.13 21:02:56 ~ 21:05:34) 
  • irbat  (14.05.13 21:05:26) 
kapak olsun bi yeri tıkamak anlamında nispeten masum bir anlam değilmiş de daha çok bir nesne/kişi, bir erkeğin cinsel organı üzerine "muhafaza" olsun anlamındaymış.
yandan yemişi hala bilmiyorum. çok samimi olmadığım ortamlarda kullanmıyorum, sürekli gerginim bu tabiri kullanamamak yüzünden.

şimdi aklıma geldi mesela, bu benim mallığım, bi leman karikatüründe, kırık leblebiydi galiba, yaşlı bi dede azıyordu çok afedersiniz, eşine hallenirken "bir hışımla geldi geçti/peh peh peh/bızıroğlu mustafa bey hey hey hey" diye söylüyordu aynanın o zaman söylediği şarkıyı. biz de ergen halimizle ortalık yerde bağıra çağıra çok söyledik onu. aile ortamında, okul yolunda, halk ekmek kuyruğunda. kepazelikmiş, sonra öğrendik.


yandan yemiş şurada 4. madde sanırım:
eksisozluk.com
  • ismail yk  (14.05.13 21:22:12 ~ 21:33:49) 
şuna şimdi rast geldim:
eksisozluk.com
bızır'dan bakınız alarak.
  • ismail yk  (14.05.13 21:47:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.