[]

derinin altındaki kanın renginin bir süre sonra sararmasının nedeni ne?

bir hastalık filan sormaycağım.
kan alındıktan sonra derinin altına geçen kan önce mor sonra yeşil sonra sarı renk oluyor ya merak ediyorum o sarı renk olmasının sebebi ne.. içindeki hangi şeyden dolayı sarıya dönüyor o renk..



 
Kan değil yahu rengi değişen, deri.


  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (14.05.13 01:53:09) 
normalde kan alınınca deri altında kan kalmaz ancak bir hastalık olarak
damarlarda oluşan hasar sonucu damardan sızan kan bir organda ya da dokuda toplanabilir buna hematom deniyor. deri yüzeyine yakın damarlarda hasar oluşursa oluşan hematomlarda o bölge kırmızı sonra mor, mavi, sarı ve yeşilin tonları olabilir.
tam kimyasal açıklamasını bilemedim şimdi ama hemoglobin (demir) oksidasyon sebebiyle olsa gerek.
Göz altı morluklarında da (genetik olan) göz altı derisiinin ince olması ile kılcal damarlarda oksitlenme oluşması ile morluk oluyormuş.
  • niye ama  (14.05.13 01:59:32) 
kanın içindeki eritrositler parçalanınca hemoglobin serbest kalıyor , hemoglobin hem ve globine dönüşüyor. sonra da hem parçalanınca biliverdin oluşuyor yeşil renk oluşuyor. biliverdin parçalanınca da bilirübin oluşuyor ; o da sarı rengi veriyor diyorum. hatırladığım kadarıyla böyle olması lazım.


  • diyet yapan panda  (14.05.13 02:23:40 ~ 02:25:11) 
@diyet yapan panda çok açıklayıcı bir cevap oldu, tam olarak merak ettiğim buydu..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (14.05.13 03:34:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.