[]

çok mu içiyorum?

günde 4-5 litre su içiyorum, en az içtiğim gün 3 litredir. ama diyorum ki fazla mı, bana zarar verir mi?
içim yanıyor arkadaş ya!



 
  • la noix  (09.05.13 16:31:51) 
su iyidir, zararı olmaz


  • facebook  (09.05.13 16:32:52) 
zararsızdır su zehirlenmesi/toksitlenmesi denen bir olay var ama daha fazla miktarlar gerekiyor galiba bir araştır netten miktarları. ben de hiç içmem mesela bir ara fenalaştım artık nabız düşmüş. doktor hiç olmazsa günlük içtiğin su çorba çay gibi sıvıların hepsi üç litreden az olmasın demişti.


  • taqster  (09.05.13 16:34:15) 
Nasıl zararsızdır abi bilip bilmeden yazmayın bari.

"Sağlıklı bile olunsa fazla su içmenin zararlı etkileri görülebilir. Aşırı su içildiğinde kan sulanarak hacimsel olarak artar bu ise dolaşım sistemine, damarlara ve özellikle de kalbe fazladan yük bindirir. Fazla suyu atarak dolaşım sistemini rahatlatmaya çalışan böbrekler de aşırı çalışmak zorunda kaldıklarından yorulurlar. Hücrelerin içindeki ve dışındaki minerallerin de konsantrasyonu değişir. Hücre içi ve dışı sodyum dengesinin sağlanabilmesi için kandan hücrelere sıvı geçişi başlar bu ise hücrelerin şişerek ödem yapmasına sebep olur. Eğer bu şişme beyinde olursa basınç artışından dolayı baş ağrısı, hipertansiyon, beyin kanaması ve ölüme kadar giden bir dizi rahatsızlık oluşur."

"böbreklerin belirli bir oranda su atma kapasitesi vardır.. böbreklerin su atma kapasitesinin üzerinde su alındığında, atılamayan su, kanda birikerek, kandaki elektrolitlerin, kan hücrelerinde değişikliklere neden olarak, kan sodyum düzeyinde düşmeye neden olur.. bunu da tıpta 'hiponatremi' olarak tanımlıyoruz.. kan sodyum düzeyindeki düşmeye bağlı gelişen beyin ödemi, bulantı, kusma, halsizlik, bilinç değişiklikleri, koma ve hatta ölüme neden olabilir.."
  • mesa  (09.05.13 16:54:30 ~ 16:56:59) 
ayrıca "bak ben 5 litre içiyorum bir şey olmuyor" demek de saçmalık.her bünyenin su ihtiyacı birbirinden farklıdır.


  • mesa  (09.05.13 16:59:23) 
fil gibi maşallah.


  • Sherlock Holmes  (09.05.13 17:06:14) 
ben başka bir noktadan bahsedicem, aşırı susamanıza neden olabilecek bir ilaç kullanmıyorsanız, bir kaç ihtimal var.
meyve suyu, kola, meyve vs. su içeren şeyler tüketmiyor onun yerine direk su içiyor olabilirsiniz.bu durumda normal.çoğu insan su ihtiyacını böyle içeceklerden karşılar çünkü.
çok fazla tuz, baharat, yapay gıda tüketiyor olabilirsiniz, msg falan çok tüketiyor olabilirsiniz, tuz ve tuz benzeri ürünleri azaltın.
sürekli tuvalete gitme ihtiyacınız olmuyor mu bu arada?
çeşitli hastalıklar da buna neden olabilir, yukardaki durumlar sözkonusu değilse.
  • alice practice  (09.05.13 17:52:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.