[]

Almanca Yardım

Merhabalar,
almanya'da sitenin birinden alışveriş yaptım. Saat kutusunun içi boş çıkınca benden şu formu doldurup yollamamı istediler. Almanca bilgim Achtung grenade'den ibaret olunca bilmeden imza atmaktan korktum. Aşağıdaki text'in güvenirliği konusunda birisinden onay alabilirsem sevinirim:

EIDESSTATTLICHE ERKLÄRUNG

NAME _____________________________

AUFTRAGS-NR. _____________________________

RECHNUNGS-NR. _____________________________

Hiermit erkläre ich an Eides Statt, dass der u. a. Artikel nicht in der Sendung von Kolibrishop mitgeliefert wurde:

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

Erklärung

Auszug aus dem Strafgesetzbuch (StGB)

§ 156 StGB Falsche Versicherung an Eides Statt

Wer von einer zur Abnahme einer Versicherung an Eides Statt zuständigen Behörde eine solche Versicherung falsch abgibt oder unter Berufung auf eine solche Versicherung falsch aussagt, wird mit Freiheitsstrafe bis zu drei Jahren oder mit Geldstrafe bestraft.

§ 163 StGB Fahrlässiger Falscheid: fahrlässige falsche Versicherung an Eides Statt

(1) Wenn eine der in den §§ 154 bis 156 bezeichneten Handlungen aus Fahrlässigkeit begangen worden ist, so tritt Freiheitsstrafe bis zu einem Jahr oder Geldstrafe ein.

(2) Straflosigkeit tritt ein, wenn der Täter die falsche Angabe rechtzeitig berichtigt. Die Vorschriften des § 158 Abs. 2 und 3 gelten entsprechend.


__________________________________________
Ort, Datum, Unterschrift

 
"Hiermit erkläre ich an Eides Statt, dass der u. a. Artikel nicht in der Sendung von Kolibrishop mitgeliefert wurde:"
siz burda bir yemin etmiş oluyorsunuz (gelen teslimatta mal yoktu diye)aşağıda da yalan yere yemin eden sigortayı yanıltan (bilerek veya ihmalle)için ceza var filan diyor anladığım kadarıyla.

  • niye ama  (06.05.13 21:07:22) 
niye ama nin dedigi gibi asagida cezalari yazmis, yalan beyanda bulunursan 3 yila kadar hapis cezasi veya para cezasi falan. doldur formu yolla gonul rahatligiyla, anormal birsey yok.


  • eick  (06.05.13 22:03:51) 
çok teşekkürler.

şaka gibi bir online alışveriş tecrübesi oldu.
  • aacwarlock  (06.05.13 22:08:02) 
imza atmanızda bir sakınca yok. Aslında alman yasalarına göre, bilmediğiniz bir dilde bir metin imzalarsanız, resmi olarak imzanızın geçerliliği de yok.

Belgede ürünün size ulaşmadığını bildiriyorsunuz, eğer ifadenizin yalan olduğu kanıtlanırsa dolandırıcılık suçlaması ile karşı karşıya kalırsınız. Belgede bunun ile ilgili bir bilgi var. kısaca çevirmek gerekirse:
---
yeminli kabul edilen ifade:

isim...
sözleşme numarası...
fatura numarası...

elime geçen kargoda aşağıda adını yazdığım ürünün yer almadığını bildiririm:
.....

açıklama:
ceza kanunlarına göre verdiğiniz bilgi doğru değilse, üç yıla kadar hapis veya para cezası ile cezalandırılırsınız.

eğer yanlış bir bilgi verdiyseniz, verilen süre içerisinde ifadenizin yanlış olduğunu bildirmeniz halinde ceza almazsınız.
  • hans mustermann  (06.05.13 23:11:14) 
hans mustermann ve diğer arkadaşlar zaman ayırdığınız için tek tek teşekkür ederim.


  • aacwarlock  (07.05.13 00:22:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.