[]

yayınevinde çevirmenlik yapmak

Okuduğum yabancı kitap çevirileri sonrası "daha iyisini yapabilirim" diyerek İngilizce - Türkçe kitap çevirileri yapmaya niyetlendim ama yok pahasına da yapmak istemiyorum. Ücretler genelde nasıl oluyor? Maaşlar sektörde düzenli yatıyor mu?

Birim başına ücret mi alınıyor yoksa sabit bir ücret mi söz konusu?

Duyuruda aradım ama sorularıma yanıt bulamadım. Teşekkürler.

 
Sözleşmeyle yapılıyor. Maaş değil yani, kitap başı alırsınız. Düzenli de yatacağını sanmıyorum.

Genel olarak ana iş olarak yapılabilecek bir iş değil çünkü emeğinize değmiyor.
  • awareim  (06.05.13 14:46:33 ~ 15:45:09) 
amatör bir okuyucu olarak sayfa başına para alıyorlardır diye tahmin ediyorum.


  • dengesiz bir insan  (06.05.13 14:53:49) 
Öncelikle paranızı düzenli almanız neredeyse mümkün değil. Kitap başına doğru düzgün bir miktar alabilmeniz de zor. İş bankası, yapı kredi gibi köklü ve bol paralı yayınevlerinin kapısını aşındırmanızı öneririm.


  • inawen  (06.05.13 16:27:54) 
öncelikle cevbir.org dan tip sözleşmeyi bir okuyun. ayrıca kitap çevirisi öyle kolay iş değildir, bence erbabına bırakın, en azından düşük ücretle piyasa kırmayınız. bahsedilen köklü yayınevlerinin de çeviri deneyimi olmayan insanlara iş çıkarecağını sanmam. kenarda köşede kalmış, hızlı çıkış yapmaya çalışan yayınevlerini filan kollayın.


  • kediebesi  (06.05.13 18:00:18 ~ 18:01:28) 
erbap da doğuştan erbap olmadı azizim.


  • andy kaufman 2  (06.05.13 21:23:00 ~ 21:23:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.