[]

temizleyici ve nemlendirici

çok garip bi cildim var ve şu ana kadar kullandığım ürünlerden hiç memnun kalmadım. cildim hem çok kuru( zaman zaman pul pul dökülecek kadar) hem de t bölgesi yağlı ve arada sivilce çıkıyor. eskiden sivilce tedavisi gördüğümü ve şu anda yüzümde kırmızı lekeler halinde izler olduğunu da belirteyim. cildim bu kadar kuruyken nasıl sivilce çıkıyor anlamış değil. güzellik uzmanı cildimin nemsiz ama yağlı olduğunu söylemişti.
cildimi asla kurutmayacak uzun kullanımda lekelerde de azalma sağlayacak bir temizleme jeli köpüğü vs. ile iyi bir yağsız nemlendirici arıyorum. çok pahalı ürünler olmasın ama mümkünse. şimdiden teşekkürler..



 
avene'in temizleyici jelini kullanıyorum ben (avene cleanance gel). harika. yağsız nemlendirici olarak da babe'nin nemlendiricisi tavsiye ederim.


  • peki  (15.02.09 15:32:44) 
seninle cilt tipimiz aynı. en zor cilt tipi bu karma cilt. benim de o lanet T bölgesi yağlı, diğer yerler kuru. maalesef ara ara çıkan sivilceler için bir öneride bulunamayacağım (kelin ilacı olsa başına sürer hesabı) ama ben Loreal Pure Zone yağsız nemlendirici kullanıyorum. eskiden Nivea'nın yağsız nemlendiricisini kullanmıştım(hala satılıyor mu bilmiyorum). ama sen ikisini de denemişsindir belki de. yağsız oldukları için mükemmel nemlendirmiyorlar tabi ki ama düzenli kullanılırsa pul pul dökülmeyi önlüyorlar.(isviçreli bilimadamları gibi konuştum) en azından ciltteki gerilme hissini önlüyorlar.

ayrıca başbelası sivilceler için iyi bir ürün bulursan bana da haber ver :)
  • daysleeper  (15.02.09 15:37:38) 
benim tavsiyem öncelikle bir nem maskesi filan uygulaman öncelikle. yves saint laurent'in bir tane var, fiyatı tam hatırlamıyorum ama çok aşırı pahalı değil ve uzun süre dayanabilecek bir miktarda satıyorlar. eğer o uygun değilse bence rosense'i bir dene, onların da öyle bir ürünü var o da güzel ben kullanıyorum:)
temizleme köpüğü ve nemlendirici olarak da olay'i öneriyorum açıkçası. olay'in su bazlı bir nemlendiricisi var hiç fena değil. nivea'nın da matlaştırıcı toniği de iyi bir seçim olabilir aslında, tonik kullanmayı da ihmal etme derim ben.

  • sophie ama hala gercegi ariyor  (15.02.09 17:18:07) 
ayni tip ciltten bende de var. bi dolu tedaviden sonra, mükkemmel sonucu su sekilde buldum. tabi bu tedavilerden önce karaciger testleri dahil herbiseyden gecmistim..
bildigimiz sebamed'in temizleme jeli, ve su bazlı nemlendiricisini sürekli kullanıyoruz. ayrıca benzamycin isimlı ilacıda tatbik ediyoruz yüzümüze geceleri, ama söyle rahat bi 5-6 ay.
arada da elma sirkesini suyla seyreltip sadece sivilcelerin üstüne, cünkü icinde uydurmus olmıyım malonik asit(!) mi ne varmıs cildin rengini acabilirmis, o yüzden sadece sivilcelerin üzerine sürüyosun, kurutuyomus. ve ardından pırıl pırıl bi yüze merhaba diosun =P

cok gecmis olsun.
  • avifa  (15.02.09 19:51:43) 
ben de avene kullanıyorum, daha önceki duyurulardan ararsan (ben bulmaya üşendim) ciddi sivilce sıkıntılarım vardı. avene'in termal suyu mucizesiyle sorunum tamamen halloldu ;) hep reklam yıldızı olmak istemiştim. neyse...
bir kaç çeşidi olması lazım. kozmetikçilerde satılmıyor eczanelerden bulabilirsiniz. temzileme jeli 30, tonik de o civarda olması lazım. seti maksimum 100 liraya malolur. epey de bereketli.
kreminden inanılmaz memnun kaldım. sizin de su bazlı bir nemlendirici almanız gerekiyor anladığım kadarıyla. tavsiye edebilirm.
  • ahandanick  (16.02.09 12:46:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.