[]

Akbili olmayan birine İstanbul'da tur attırmak için hangisi daha mantıklı?

Şimdi yarın anneme bi İstanbul turu attırayım diyorum.Fakat kendisinin akbili yok.Benim öğrenci akbilini ikimiz kullansak mı daha mantıklı yoksa ona akbil alayım mı?Benim mantığıma göre ikisi de aynı şeye geliyor.Yanlış mıyım?




 
Tabisi de öğrenci akbilinden


  • bili  (26.04.13 21:53:15) 
bir ist kart al bulunsun. 6 liraydi kart galiba 10 lira da yukersiniz indi bindi yapinca aktaarma ucretleri daha hesapli oluyor.


  • exlibris  (26.04.13 21:54:14) 
aktarma yaparak ikinizin de indirimli gezmesini istiyorsan akbil al, yok farketmez diyorsan seninkini rahatça kullanın.


  • bayankus  (26.04.13 21:54:32) 
ben yedek akbilimden kullanmıştım. ikinci basışında 3 lira kesiyo çünkü normal akbil, pek hesaplı diil.

bir de öğrenci akbili arka arkaya 2 kez basıyor mu, emin misin? ben denemiştim de bakiye yetersiz demişti. şeydir belki, aynı durakta ilk basışta aylık akbilden kesiyo, ikinci basışta normal bakiyeden.
  • hjarteblod  (26.04.13 21:55:41) 
yeni akbil pamp


  • cokponcik  (26.04.13 21:57:03) 
istanbul kart 6 liraysa bir gün için değmez.


  • nxtrls  (26.04.13 22:03:41) 
Ben ilk defa basınca normal öğrenci gibi basıyor akbil 2.basışta öğrenci gibi almıyor aynı otobüs için.


Ama diyelim aktarma yaptım vapura bana yine 40krş basıyor mu?Basıyorsa anneme de 2 tl basacak yani anneme aktarma yapmayacak.

Hıııı.Annemin akbili olsa ona aktarma yaptığı için daha uygun yani İstanbulkart.

Şuan mantığım oturdu bence.Sizce?
  • botucat  (26.04.13 22:25:53) 
kartını kullanmayacak bir arkadaşından rica etsen? iki kartı da doldurur rahat rahat gezersiniz. kart parası yok, aktarma var :)


  • in vino veritas  (26.04.13 22:39:40) 
kankinden kart iste +1


  • bass solo take one  (26.04.13 23:46:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.