[]

kayseri sucuk

bu kayserililerdeki sucuğa tatlı baharat koyma manyaklığı nereden geliyor? damak tadı yok mu bu adamlarda? tüm markalar mı koyuyor onu? ve o baharat nedir? öğreneyim ki bir daha hayatıma yaklaştırmayayım




 
abi sucuk afyonluların işidir, ben yemiyorum mesela diğerlerini. bulabilirsen ipek, cumhuriyet falan al. sucuğa bakışın değişir.


  • antihero  (26.04.13 16:56:55) 
antihero sucuğa bakışım senle aynı yönde. annem afyonlu ben balıkesirliyim, cumhuriyet ve yanturalı en beğendiklerim ama denemediğim kalmasın diye kayseri piyasasına gireyim dedim şahin yedim hayatım mahvoldu.


  • tetebangura  (26.04.13 17:00:29) 
Kayseri sucuğu adı altında pınar,maret gibi market markalarından yiyorsan içinde her türlü sürprize hazır ol.
Ama gerçek kayseri sucuğu yemek istersen Şahin,İmamoğlu vb markaların kendi satış noktalarından al.Ama marketten aldığın sucuğun Şahin bile olsa tadı ve üretimi çok farklıdır.Ankaradaysan beğendik marketlerinin kendi üretimi olan sucuklardan da yiyebilirsin.

Ama gözünüzü seveyim marketten aldığınız markası ne olursa olsun o sucukları yiyipte ben sucuk yedim Kayseri sucuğu çok banal falan demeyin.

Gerçek kayseri sucuğu kızartıldığında sert olur ve daha koyu renk olur.İçeriğinde pulbiber,kimyon karabiber ve bolca sarımsak olur.Ve çoğu insan kendi evinde kendisi yapar.

Afyon sucuğuna gelince ha dümdüz kıymayı kavurmuşsun ha onu yemişsin acı baharatlı olmadıkça benim için bir fark yok.Bunu ailesinde afyon ve kayserili barındıran biri olarak söylüyorum ,herkesin damaktadı farklıdır.Lakin sucuk =acı baharat tır benim için.
  • Recaptchalar  (26.04.13 17:45:08) 
@ Recaptchalar hocam sen hiç afyon sucuğu yememişsin. ailemde afyonlu var diyosun da ben doğma büyüme yedi göbek afyonluyum. bizim evde bile var sucuk makinesi. kıymayı kavurmakla bizim sucuğun lezzetini bir tutuyorsan ben sana hiç bisey demiyeyim.


  • antihero  (26.04.13 18:06:18) 
@antihiro ben kayseri sucuğunu seviyorum bunda baharatlı ve bol sarımsaklı yiyecekleri sevmememin de etkisi vardır.

Merak etme haftada birkaç kez sucuk yeme şansına sahip olarak büyüdüm.Ve damak tadıma en çok Şahin yakınsıyor.

Afyon sucuğunu da seven çok bizde,dedim ya zevk meselesi.Ama marketten alınan sucuklarla gerçekleri arasındaki farkı sen bilirsin.Ben burdan yiyip de ay çok baharatlı ıı iğrenç denmesine sinir oluyorum,o yüzden o mantıkla gidersek afyon sucuğu da bana göre düz kıyma dedim.

Balkonlarda kurutulan sucuğun tadı da başka bişey de yok yalnız,afyonlu akrabalarımız artık sucuk yarışını bıraktılar onlar bize manda kaymağı,kaymaklı lokum,biz onlara pastırma yolluyoruz olay tatlıya bağlanıyor :)
  • Recaptchalar  (26.04.13 18:28:35) 
yakınlarda varsa et balık kurumunun sucuğunu öneriyorum.


  • mattiadestro  (26.04.13 18:39:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.