[]

adaptör yalan oldu

laptopum fişe takılıyken birden pilde çalışıyor ibaresi gördüm. 2 senedir aktif kullandığım emektar laptobumun adaptörünün miadını tamamlaması fikri en acı opsiyon olarak aklımda beliren ilk şeydi. adaptörü elledim ateş gibi. lakin bir süre sonra soğumaya başladı.korktuğum başıma geldi, belli ki adaptör yalan olmuş. şimdi ben bu adaptörü bi elektrikçiye götürüp baktırayım mı yoksa direk yenisini mi alayım?

edit: dün gece başgösteren bu olayın akabinde az önce acaba?! şeklinde bir düşünceyle tekrardan adaptörü bilgisayarıma takmam akabinde alet çalıştı, temassızlık olduğu hususu geliyor bu durumda aklıma ama kabloların eklem yerlerinin elastikiyet sınırlarını zorlamama rağmen alet çatır çatır çalışmakta. buna mantıklı bir açıklaması olan var mıdır acep?


 
yapılsa bile tekrar edebilir ki yapılabilir bir şey olduğunu da zannetmiyorum.temizinden yeni al derim..


  • artikbenimdebirvolvomvar  (10.02.09 00:53:18) 
önce bi baktır derim....laptop adaptörleri çok ucuz değil sanırım.belki daha karlı kurtulabilirsin.benim adaptör de yanmıştı ordan biliyorum..


  • rosencruz  (10.02.09 01:26:13) 
hiç uğraşma yenisini al derim, zira bunların içinde trafo var ve o ömrünü tamamlamıştır. Tamirci de elindeki eski başka bi trafoyu takar ve orijinal gibi olmaz. laptopın zarar görebilir.


  • eeprom  (10.02.09 09:10:53) 
istanbul'daysan karaköy'e in. oradaki 420 milyon elektrikçi dükkanından birine adaptörcüleri sor, sana muadil adaptör versinler ucuzcacık. tamirinden ucuza gelir.


  • dehri  (10.02.09 11:34:13) 
tamir ettirmeyi denedim ama sonunda gidip yan sanayisini aldim. o da arizali cikti. alacaksan eger güvenilir bir yerden almani öneririm.


  • atmacaged  (10.02.09 13:11:27) 
benim de başıma geldi hp nin orjinal adaptörleri ucuz olduğu için hemen gittim aldım bir tane. 65 ytl miydi neydi. risk almamak lazım böyle şeylerde sonra bir sorun çıkar bilgisayardan da olursun. aynı fikrim güç kaynakları için de geçerlidir.


  • ozdek  (10.02.09 18:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.