[]

Bilgisayarda makale okumak

Sevgili emekci eksi duyuru mudavimleri!

Sorunum surekli bilgisayardan makale okuyor olmak. Akademik durumum nedeniyle literatur taramasi yapmaktayim sik sik. Endnote kullaniyorum referanslar, notlar falan duzenli dursun diye. Ama gozlerimin hali ne olur bilmiyorum.

Cikti al diyenler olacaktir ama 3-4 sene sonra nerede ne vardi, hangi referans nereye gider unutulur sonucta. ipin ucu da kacar. Acaba icinizde boyle calisan arkadaslarin ne gibi cozumleri var? En guzeli retina display macbook almak tabi ama cok para o is.

 
Flux diye bir uygulama var. Ekranın renk ısısı ile oynuyor, gözü aşırı rahatlatıyor, ben onu kullanıyorum. Retina Display'li Mac'lerin ekranları çok göz rahatlatıcı sayılmaz, alıp da şikayetçi olan epey insan var.


  • roket adam  (12.04.13 16:23:14) 
E-book readerlar gerçekten çok işe yarıyor, ucuzlar da ama Türkiye de Nook ya da Kindle gibi adam gibi markalar satılmıyor malesef.


  • tyraen  (12.04.13 17:47:03) 
Ben ipad aldım bu iş için. Çok yararını göreceksiniz. Sadece makaleler depil pdf si olan kitaplarınızı da yanınızda gezdirebiliyorsunuz. Yalnız 32 gb den aşağı almayın.


  • puc  (12.04.13 19:21:38) 
Ufak ekranlardan okumak çok daha mahvediyor gözleri, çünkü telefonu gözüne daha yakın tutmak zorunda kalıyorsun. Ben iPhone'dan biraz okumayı denedim, gözler mahvoldu. En ideali bilgisayar veya iPad dendiği gibi. Tablet de olabilir yani, iBooks'un fontları falan da çok iyi, tam okumalık aslında.


  • roket adam  (12.04.13 19:57:56) 
e-book okuyucuları hem daha az göz yoruyor e-ink teknolojisi sayesinde hem de fiyatları 200-300 lira sanırım


  • tyraen  (13.04.13 01:44:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.