[]

Sunucudan Para Kazanmak

eve bir sunucu alsam kiraya versem aylık ne kadar getirisi olur?
sunucunun fiyatı ne kadardır?
evdeki bilgisayar sunucuya çevrilir mi?


 
evinde cok hayvan konfigurasyonlu bilgisayar(lar)in ve metro ethernet gibi bir baglantin varsa neden cevirmeyesin. (hosting satacakmissin gibi dusunuyorum)


  • sourlemonade  (08.02.09 12:56:09) 
bildiğin bilgisayar gibi düşüneceksin. özellikleri ne ise ona göre fiyatı çıkar. evdeki internetinin bant genişliği yetmez. bir datacenter içinde muhafaza etmen gerekir makinayı. işte yenisin bir çevre yok bilgi yok. zarar edersin kesinlikle.


  • emrag  (08.02.09 12:59:51) 
en sağlam sunucu da alsan sunucu 100-150 lira eder. önemli olan bağlantı. ki kimse 1mbit lik bağlantı için en sağlam makinaya 100 lira bile vermez. makinayı alıp mecburen profilo radore borusan gibi sağlayıcılara co-location yapacaksın. onlar da senden co-loc parası olarak 100 lira, sağlam bir bağlantı için de 200-300 isteyecek. 10mbit için şuan 350 diye biliyorum. ki işte hiçbir bilgin olmadığını da hesaba katarsak her ay 200-300 zarar edersin.


  • cevaps  (08.02.09 13:06:12) 
bağlantı sağlam olmalı, teknik destek verebilecek durumda olmalısın, kesintisiz erişim sağlaman da lazım. elektrik gitse 2 saat gelmese mesela... donanım problemi çıktığı zaman çok kısa süre içerisinde çözüp düzeltebilmen lazım.


  • sanal uyku  (08.02.09 13:18:27) 
cevap veren herkese teşekkürler söylediğiniz gibi bu iş hakkında hiçbir bilgim heveslendim öylesine.


  • enter saltman benim  (08.02.09 13:19:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.