[]

yedek subay olmama yolları

şu an askere falan gittiğim yok fakat yedek subay olmamak için ne yapılabilir? istemesem de zorla çalışacak mıyım yahu.




 
orada sana soruyorlar orada işaretliyorsun olmak istemiyorum diye. eğer doktor falansan büyük ihtimal işaretlesen de uzun dönem yapabilirsin. mesleğe göre değişir.


  • thracian  (10.04.13 01:21:20) 
diyelim ki yedek subay olmak istemedin, komando olmak istemedin, yabancı bir diliyor musunuz'u boş bıraktın ehliyetim bile yok u tıklayıp herhangi bir brove vermedin.
sınava girdikten sonra size toplu bir alanda sorular soracaklar. konservatuar mezunu olanlar elini kaldırsın, gemi adamı, çarkçı, yağcı... olanlar elini kaldırsın...
ailesin de birinci dereceden yakını şehit olanlar elini kaldırsın, ailesinde birinci dereceden yakını terör bölgesinde askerliğini yapmakta olanlar elini kaldırsın...

herhangi bir şeye elini kaldırmadıysan istesen de istemesen de %50 yedek subay olma ihtimalin var.

öğretmen ve doktorların dönemleri mevzuatları farklı.

diyelim ki ne öğretmensin ne doktorsun saydıklarımdan hiçbirine elini kaldırmadın yine de %50 ihtimalin var.

sadece abin kardeşin şehit olduysa yada abin yada kardeşin terör bölgesinde ise ona göre farklılıklar oluşur. (kardeşin/abin şehitse batıya gidersin, kardeşin abin terör bölgesindeyse o dönünceye kadar aynı bölgelere verilmezsin.)
  • libertine  (10.04.13 01:33:17) 
veteriner, doktor, mimar, inşaat mühendisi, makine mühendisi, elektrik elektronik mühendisi değilsen ve yedek subay istemiyorum işaretlersen %80 ihtimal kısa dönem çıkar.


  • insanlik icin buyuk bir adim  (10.04.13 01:34:15) 
veteriner doktordan sayılır dönemi farklıdır, öğretmenler gibi eğitimleri 28 gündür son 3 ay teğmen olurlar. diğer mimar mühendis, beden eğitimci, güzel sanatlar mezunu cart curt hepsi aynıdır son değişen mevzuatla beraber 3 ay değil 2.5 ay eğitim alırlar, son 1.5 ay teğmen olurlar.


  • libertine  (10.04.13 01:40:11 ~ 01:40:43) 
sınava son gün gir kısa dönem işaretle sonra otur dua et kısa çıkar.

bölüm makina müh bile olsa benim gibi :)
  • al basmadan donu var  (10.04.13 01:43:33) 
Aralik celbinde git kalabalik oldugu icin cikma ihtimali azalir.


  • chavezding  (10.04.13 01:46:17) 
ASKERLİĞİMİ ASKERLİK ŞUBESİNDE YAPTIM.
YEDEK SUBAY OLMAK İSTEMİYORUM DİYEN BİR KİŞİNİN BİLE YEDEK SUBAY OLARAK ASKERE ALINDIĞINI GÖRMEDİM. BÜTÜN PERSONEL DOSYALARINI GÖREBİLDİĞİMİ HATIRLATIRIM. YEDEK SUBAYLIĞA O KADAR ÇOK TALEP VAR Kİ İSTEMEYENLERE SIRA GELMEZ ZATEN. SADECE DOKTORLAR İSTİSNADIR.
böyle kocaman yazmamın sebebi milletin hala bunu anlamamış olmasıdır.
sınava gireceğin günün, ve eğer doktor değilsen bölümünün hiç bir önemi yok.
belli bir yedek subay açığı vardır bunu kapatmak için istekli olanları seçerler.
zaten artık yedek subay olayını bitiriyorlar. kademe kademe azaltacaklarını açıkladılar. içiniz rahat olsun vesselam.
  • seyduna6687  (10.04.13 10:19:48) 
valla istediğin kadar büyük yaz, yanlış veya hatalı bilgi. ben istemediğim halde uzun yaptım. bölümüm de amerikan kültürü ve edeb. çok alakasız yani. birliğimde de bilumum işaretlememiş insan vardı. (tuzla piyade) (aralık celbi gitmiştim)


  • awareim  (10.04.13 11:21:31 ~ 12:02:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.