[]

Hamile Kedi

Sevgili ve saygılı ekşidaşlar;
Güzel kızım hamile ve ben ilk defa böyle bir süreçten geçiyorum.
Hamilelik ve doğum sürecinde ne gibi önlemler almalı ve neler yapmalıyım?
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu da kızımın resmi (=

 
Öncelikle hamile olmasına çok üzüldüğümü ve kısırlaştırmadığınız için sizi kınadığımı belirteyim. Lütfen buna bir daha izin vermeyin ve doğumun üzerinden uygun zaman geçtikten sonra kısırlaştırın. British Shorthair galiba kızınız, yazık. Yine de artık iş işten geçtiğine göre umarım yavrular sağlıklı doğar, güzel yuvalar bulurlar.

Hamile kediler için özel mamalar var, onlardan alabilirsiniz. Bulamazsanız hamilelik döneminde yavru kedi maması ile besleyebilirsiniz.
Çok fazla kucağınıza almayın, oynamak için zorlamayın, sıkıştırmayın. Yüksek yerlerden atlamamasına özen gösterin, balkon-pencere falan dikkat edin.
Sepeti yoksa şimdiden bir sepet hazırlayın, alışsın oraya. Böylece bir ihtimal doğumu sepette yapar ve gizli bir köşe aramaz evin içerisinde.

Doğum esnasında kediyi yalnız bırakmanız gerekiyor ama sürekli gözetim altında tutarak. Yani hayvanın dibine girip aman şimdi ne oldu, bir şey yapmalı mıyım falan diye rahatsız etmek yerine 10 dakikada bir doğumun gerçekleştiği yere gidip uzaktan bakın. Bir terslik yok ise müdahale etmeyin. Terslik olmadan doğum gerçekleşirse yavruları kesinlikle ellemeyin (çok ters bir yere doğurmadıysa), zaten elleseniz de kedi onları yine kendi istediği yere götürüp sizden uzaklaştırıyor. Yavruları temizleyip temizleyemediğini gözleyin, temizleyebiliyorsa ellemeyin. Temizleyemiyorsa yumuşak bir bezle yavruların burunlarının üzerlerini silin, plasenta yapışır kalırsa nefes alamazlar çünkü. Kum-yemek-su kaplarını yakınına getirin. Bir,iki gün yemek yemeyip su içmeyebilir, bu normalmiş.
Medikal olarak gerçekleşebilecek terslikler konusunda bir şey söyleyip yanıltmak istemem, bir veterinere danışmanız en iyisi. Kendi veterineriniz varsa onun cep telefonunu falan alıp doğum esnasında arayabilirsiniz de bir aksilik olursa.

Özetle: Bir veterinerden mutlaka ne yapılması gerektiği konusunda fikir alın. Biz nihayetinde burada deneyim üzerinden bilgi verebiliyoruz ancak. Kediyi doğum esnasında çok rahatsız etmeyin, terslik yoksa müdahale etmeyin.
  • buff  (09.04.13 21:00:44 ~ 21:19:12) 
Allah bağışlasın pek tatlıymış, iyi doğumlar


  • nediyemmahmutmudiyem  (09.04.13 22:05:41) 
benim kizim da hamile ve british short hair. yaklasik 10 gunumuz kaldi. stresten uzak olmasi gerekiyor. yas mama-kuru mama verdim, genelde yas mama yedi. ben normal kuru mamayla yavru kediler icin olani karistirip verdim. gayet iyi gecti hamilelik su ana kadar, bolca uyudu, yaramazlik yapmiyor artik onceden cok hareketliydi. yuksekten atlamiyor pek, icgudusel olarak koruyor kendisini. henuz oyle dogum icin yer falan aramiyor, bakalim neler yasayacagiz dogumda.


  • eick  (09.04.13 23:31:15) 
öncelikle kendisi chartreux cinsidir efem.
ikincisi planlı bir gebelik uyguladık.
konuştuğumuz veterinerler uzun vadede belli hastalıklardan uzak tutabilinilmesi için önerdi.
zaten belli bir bilinçsizlikle doğurmasını sağlayıp dışarı atacağımızı düşünmeniz önyargıya bağlıyorum. kati suretle hiçbiri bırakın sokağa atılmayı layık olamayacak kişilere bile sahiplendirilmeyecektir.
yeterince yardım almaya çalışıyorum sosyal ağlar da bu çalışmalarımdan biri. ne kadar farklı yollardan bir şeyler öğrenebilirsem o kadar iyi olacağını düşündüğüm için.

vakit ayırdığınız ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
  • yum cimih  (10.04.13 14:46:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.