[]

Takvim yılı tanımı nedir

Selamlar,
www.mcks.gov.tr adresinde verilen bilgiye göre her yolcu iki takvim yılında bir cihaz getirebiliyor. Buradan anlamamız gereken 2011'in herhangi bir ayında cihaz getirmiş kişinin 2013 yılında tekrar cihaz getirebileceği mi? Yoksa 2011 nisanda cihaz getirmiş kişinin yeniden 2013 nisan'dan sonra cihaz getirilebileceği mi?

Şimdiden teşekkürler.

 
14 temmuz 2011'de bir cihaz kayıt ettirdiysen diger cihazı 14 temmuz 2013'te kayıt ettirebilirsin.


  • feodal moruk  (09.04.13 20:49:11) 
Peki şöyle süper bir detay vereyim şimdi, 30 Nisan 2011'de cihaz kaydetmiştim. Şimdi yine yurtdışına gidiyorum ve 17 Nisan'da dönüyorum. 1 ay kayıt hakkım var. Ben bu pasaportla 30 İsan'dan sonra gitsem yok efendim siz yurda girdiğinizde süre dolmamş derler mi?


  • hadi hadi  (09.04.13 20:52:51) 
feodal moruk'un cevabi dogru degil. Takvim yili tabirinde ayin onemi yok. Isterseniz 2011 Aralik'ta kaydettirin sonraki kaydi 2013 Ocak'ta yapabilirsiniz. 2 yil dendiginde 730 gun sayilirken 2 takvim yili dendiginde gun hesabina girmeden sadece yila bakilir.


  • crown  (09.04.13 20:58:23) 
crown haklı sanırım, ancak şöyle birşey var. telefonu yurtdışından 3 ay önce getirdin diyelim ve hiçbir hat takmadın telefona, 3 ay sonra son 1 ay içinde çıkış giriş yapmış bir pasaporta yeni getirmiş gibi kaydettirebilirsin.


  • feodal moruk  (09.04.13 21:10:34) 
Crown bende öyle düşünmüştüm aslında. Ama emin olamıyorum işte. Takvim yılının sözlük karşılığına herhangi bir yerde denk gelen oldu mu?


  • hadi hadi  (09.04.13 21:13:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.