[]

çok enteresan pazarlama sorusu..

Mersinde sahilde bir bahar günü, ayaklarını kullanamayan bir adam dilencilik yapıyormuş. Önüne bir tabela koymuş. Üzerinde “Doğuştan engelli” yazılıymış. Herkes dilencinin önünden geçip gidiyormuş. Reklamcının biri bunu görmüş, eğilerek tabelayı almış, üzerine bir şeyler yazmış ve tekrar aldığı yere bırakmış. Ne olduysa bundan sonra olmuş…. bu tabeladaki yeni yazıyı okuyan herkes başlamış dilencinin önündeki mendile ha bire para atmaya…. Bir cümle yetmiş onca kişiyi etkilemeye ve dilencinin mendili kısa sürede parayla dolup taşmış….. Tabelada şöyle yazıyormuş:
“Güzel bir bahar, sahilde sizin gibi yürüyemiyorum.”
Yukarıdaki örnek olayı stratejik pazarlama yönetimi açısından yorumlayınız.


Arkadaşlar az ya da çok, teorik ne biliyorsanız kabul. şimdiden çok çok teşekkürler..

 
bunun bir de gozleri gormeyen versiyonu var. bahar geldi hepiniz cicek bocekleri goruyorsunuz ama ben goremiyorum gibisinden. ana temasi. pazarlamada sloganin onemi. hedef kitlenin ilgisini cekecek, duygusunu somurecek, onu harekete gecirecek seyler soylemek. bu da yaraticiligi on plana cikartiyor, buradan yurursun panpa


  • ykyt  (09.04.13 13:26:12) 
Bunu da mi hacilamislar yahu? Al orijinali youtu.be


  • she was my baby  (09.04.13 13:27:55) 
Ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemlidir


  • marisa  (09.04.13 14:23:34) 
kötü bir pazarlama efsanesi. böyle bir duygu sömürüsünün bir dilenciyi itici göstermesi daha muhtemel bir sonuç. bence böyle.
risk budur gibi bişey yani.

  • tiny penny  (09.04.13 14:49:23) 
olaya başka yönden bakıp, mersin sahilinde bir bok yok. yürümese de olur diyerek bağlayayım.


  • ben smyrna  (09.04.13 15:00:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.