[]

Brendi Sorusu

şimdi ben şu linkteki brendiden aldım bugün. bu ne tür nasıl bişey oluyor orasını anlamadım. www.henningswine.co.uk

şişe üzerinde her yerde brandy yazıyor, ama verdiğim linkte fransa'nın cognac bölgesi yazıyor. o zaman neden bunun ismi cognac değil de hala brandy? konyakların üstünde de mi brendi yazıyor yani konyak yazması yerine?

bi de arkadaki türkçe etiketinde "liverpool'da şişelenmiştir" diyor. arkadaş fransız konyağını neden ingilterede şişeliyosunuz? neresi fransız olur o zaman bunun?

konyak, brendi vs. bu tarz içkiler konusunda cahilim biraz, aydınlatan olursa sevinirim.

 
her konyak bir brendi,her brendi ise bir konyaktır.brendiler her türlü meyveden üretilebilir,konyak ise sadece üzümden.fransanın da tescilli markasıdır konyak.
Konyaklarında sıralaması/çeşitleri vardır kalitesini gösteren x.o , v.s.o.p falan diye yazar üstünde.bakın bakalım yazıyormu üstünde.Ama sanıyorum ki konyak değildir büyük ihtimalle.Bilenler daha yararlı bilgi verecektir.(ne yazdım ne anlattım bende anlamadım kafam başka yerde,karışık.)

Edit:her konyak bir brendi,her brendi ise konyak değildir.
  • MtKrt  (07.04.13 20:55:55 ~ 23:41:15) 
Liverpool'da şişelendiyse zaten cognac olma şartını yerine getiremez. Cognac için bölgede üretim dışında birçok öğe daha gerekir, üzümü, kalitesi, şusu busu. Bu brendi sanırım çok kaliteli değil, internette okuduğum 1-2 yerde korkunç demişler. Bir ihtimal cognac üretiminden artan düşük kalitelileri pazara sürme tarzı bir markadır.


  • whoosie  (07.04.13 21:59:45) 
@MtKrt

dostum öncelikle ilk cümlen yanlış. ikinci olarak evet v.s.o.p yazıyor, ama bu soruma cevap değil. benim anlamadığım olay bu içki fransanın cognac bölgesinde üretildiyse -ki sitede öyle yazıyor- neden ismi cognac değil de brandy, ikinci olarak ingiltere'de şişelenmesinin amacı ne? neyse sağolasın ilgi gösterdiğin için.

@whoosie

aynen dostum ispirtodan farkı yok :d
  • speculative fiction  (07.04.13 22:01:59 ~ 22:03:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.