[]

almanya'da master yaparken bir yandan da çalışmak

almanya'da mühendislik master'ı yaparken yine kendi alanınla ilgili bir işte (mesela araştırma merkezleri, laboratuvarlar vs.) çalışmak mümkün mü? yani teoride olabilir ama gerçekten iş bulunabiliyor mu? tecrübesi olan varsa dinlemek isterim. teşekkürler.




 
imkansızı başarıp bulsan bile çalışarak okulu yürütemiyorsun. ha bir de vize durumun sebebiyle (Alman vatandaşlığının olmadığını düşünerek yazıyorum) saat sınırı var; şirketler soğuk bakar.
mesleğiyle ilgili işi bir kenara bırak , dönercide çalışıp okulu aksatmayanı tebrik etmek lazım bence.

  • jimjim  (31.03.13 21:42:31) 
tamamaen sana bagli. yeteneklerine isine, hangi mühendislik olduguna, senin kalifiye olmana, almanca durumuna, kendini satabilmene filan bagli.

ben su anda olsam almanyada bulabilirdim diyebiliyorum mesela.

ayrica okula etki edecegini hic sanmiyorum normal bi insan icin. haftada 2 gün sinirin var zaten. haftada 20 saat calisip master da ki master in dersleri nispeten kolaydir, ve ders sayisi azdir. bu sirada calismak okula etki etmez.

istisna bölümler ya da okullar olabiliyo, her gün gitmen gereken ama sorun olacagini ben hic sanmiyorum.

kisaca eger almancan varsa ve zeki, akilli ve insan iliskilerin iyise, ki bu en önemlisi aslinda, bence bulunur.

ek olarak bir sey belirtmek lazim, simdi türkiyede master yapan mühendisle almanyadakini karsilastirirsak maas olarak ögrencilikte her zaman türkiyedeki daha iyi maas alir diyorum.en azindan almanyada bulabiliyosa tr de daha iyisini ve daha kariyerlisini bulabilir. bu baska konu. ama türkiyede bulamiyorsa almanya da hic bulamaz bence.
  • serabetan  (31.03.13 22:04:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.