[]

Bağlama mı Ud mu?

Bir tanesini çalayım da diyerek bu aletlere haksızlık yapmak istemiyorum.
Ben esasında bağlama çalmak istiyorum ama bazı çevreden arkadaşlarım sen dişisin eline bağlama mı yakışır yapma etme diyerek beni vazgeçirmeye çabalıyorlar.Dinlemekten hoşlandığım müzik türüne bağlama yakışır ama siz ne dersiniz?

2.alternatif olarak ud dedim.Malum arkadaşlar destek verdiler sağolsunlar ama ud çalmak da zormuş araştırmalarıma göre.Üstelik ud kursu bulmak da kolay değil gibi.


Ne yapayım büyüklerim?

 
dişi kişiye en yakışan enstrüman kemandır.

ama ikisi arasındaysa seçenek ud bence. sanat müziği çalarsın, daha ne ister insan?
  • Cimhenun  (30.03.13 22:45:15) 
Saz değil bağlama. Saz, "enstrüman, çalgı" demektir. Nefesli saz, vurmalı saz, telli saz, yaylı saz.


  • alperz  (30.03.13 22:46:27) 
ud diyorum. 'kimseye etmem şikayet'i çal aşık olurum. al bak:
www.youtube.com adam çaldı, öptü.

  • dadaloğlu mu karacaoğlan mı?  (30.03.13 22:56:10) 
Gitar olmaz mı...
diğerleri arasında bağlamayı daha çok severim, hem bir ortamda herkese çalarsınız. pek ortamlarda ud çalıp dinleten görmedim. koro enstrümanı gibi geliyor insana.

  • firez  (30.03.13 23:31:37) 
aynen bende senin gibi ud ile bağlama arasında gidip gelmiştim. ud kurslarının bağlama kurslarına göre daha pahalı olduğunu görünce uzun sap bağlama aldım ancak onda da pek kursa gitmedim üşengeçlikten. internetten baka baka az buçuk becermeye başladım. şahsi fikrim bağlama ile başlayıp daha sonra uda geçmen.


  • yosemitesam  (30.03.13 23:34:49) 
bağlama ile başlayıp uda neden geçiyor? ikisinin birbiriyle alakası yok, ikisinin de müzik aleti olması dışında.

sorunun cevabına gelecek olursak bunun belirleyicisi sen olacaksın, hangisinin tarzına yatkınsan, hangisinin sesini daha çok seviyorsan ve bıkmadan çalmak isteyeceğini düşünüyorsan onu seçeceksin. gerçekten de hevesliysen mutlaka öğretecek bir yerler bulursunuz zaten bu en son problem olsun.
  • nedensizce  (31.03.13 00:18:50 ~ 00:19:16) 
Udla hem türkü hem de sanat müziği çalabilirsin ama sanat müziği bağlamaya yakışmıyor. Ud ile bağlama arasında zorluk açısından pek bir fark olacağını sanmıyorum. Öğrenmek zor değil sadece bir kere kavradıktan sonra bol bol pratik yapıp hızlanman gerekiyor ama bunun için de hevesinin olması lazım.


  • jacque  (31.03.13 00:36:00) 
kanun olmaz mı?
ud iyidir ama daha zordur.
isteğin doğrultusunda çalman daha iyi, yoksa sıkılıp bırakabilirsin.
  • bass solo take one  (31.03.13 00:55:56) 
  • compadrito  (31.03.13 04:33:46) 
halk müziği seven insansan bağlama, tsm seven insansan ud.

ikisini de seven insansan cümbüş.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (31.03.13 07:33:50) 
bağlama öğren. istanbul avrupa yakasında isen Nişantaşı Şan müzik kursunda yaşayan en büyük bağlama ustası Mehmet Erenler'den ders almanı tavsiye ederim. Ankara'da yaşıyorsan İhsan Öztürk'ün kursu var.


  • piszenci  (31.03.13 21:48:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.