[]

midye dolma

canım feci şekilde midye dolma çekiyor ama türkiyede değilim. markette dondurulmuş ya da konserve olarak satılan midyelerle yapamam mı bunu? kabuğu olmadan olmaz mı gulp?




 
eğer kabuklu midye bulabilirsen, herhangi bir normal dolma içi tarifini hazırlayıp, kabukların içine doldurarak kolaylıkla yapabilirsin. kabuklu olmadan olacağını sanmıyorum.


  • saint marla  (04.02.09 01:20:47) 
@saint marla: malesef şimdiye kadar hiç görmedim.bir de çok küçük ve denize uzak bir yerdeyim ben.


  • neverending nightmare  (04.02.09 01:24:13) 
kabuksuz da olur bence. şekli biraz dandik olur belki ama lezzeti aynı olur.


  • tembel degilim useniyorum  (04.02.09 01:33:12) 
küçük dahi olsa heryerde balıkların toptan satıldığı yerler olmak zorundadır-buzhanelerin maliyeti çok yüksek olduğundan genelde merkezden soğutuculu daha küçük arabalarla daha küçük merkezlere gönderilir. yani bu yerlerden birini bulmalısınız; yok demeyin olmak zorunda, yoksa orda balık satılamaz.

bu yerlerden eğer adamlarda varsa midyeyi alıp tencenin içine bir süzgeç koyarak buharda pişirmelisiniz. midye denilen hayvanat sudan ayrıyken dahi 1 hafta kadar yaşayabilir. siz aldığınızda canlı olma ihtimali yüksek. eğer canlıysa piştiğinde kabukları açılıp aralanacaktır. süzgecin olduğu tencereye süzgeci gecmeyecek kadar su koyup kaynar şekilde pişireceksiniz. gerisi zaten iç malzemesi, bunu tarifini de internette bulabilirsiniz.

fish dish olayı yapabilen balık restoranlarda da midye bulabilirsiniz. ancak yurtdışında özellikle abd de midyeden ziyade istiridye ve deniz tarağı tüketildiğinden fazla şansınız yok. midye yerine istiridye ile idare etmeniz gerekebilir :)
  • guzelmarmara  (04.02.09 02:07:46) 
@neverending nightmare:

Mardinli bir arkadas edin.
  • onyetele  (04.02.09 13:15:41) 
midye dolması bir günden fazla dayanmayan bir şey olduğundan bulmanız sanırım zor. türkiye'den bile getirtemezsiniz bu durumda.


  • uckac  (04.02.09 13:24:35) 
kabuksuz alıp yapmayı denemiştim ama olmadı tabi.


  • can see  (04.02.09 13:34:32) 
@guzel marmara: benim olduğum yerde yoktu ancak bağlı bulunduğum şehire gidip sordum ve buldum :) lakin 500 gr. kabuklu, dondurulmuş midye 6,5€ imiş. tazesi yoktu(valla billa) kabuksuz dondurulmuşlarla pilav üstü midye yapmayı deneyeceğim ben.


  • neverending nightmare  (05.02.09 23:56:09 ~ 23:56:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.