[]

Astigmat Gözlük-Lens-Futbol

merhaba, yaklaşık 8 yıldır iki gözümde de astigmat var. ilk gittiğimde 0.75 falandı, bi ara 1,5 oldu. şimdi en son baktırdığımda her iki gözümde de 1.0 astigmat olduğunu söylediler.

günlük hayatta gözlük kullanıyorum ama yalnızca gerekli olduğunda; film izlerken, bilgisayar kullanırken veya geceleri. gündüz gün ışığında çok problem olmuyor ancak geceleri çok zorlanıyorum.

gelelim soruma, gece futbol oynarken çok zorlanıyorum. gözlük takamıyorum, çünkü gözlük kullanırken bırak futbol oynamayı doğru dürüst yürüyemiyorum, merdiven çıkamıyorum bile. lens almayı düşünüyorum, astigmat için torik lensler varmış sanırım ama daha çok numarası yüksek olanlar için kullanılıyormuş. kullanan, tecrübesi olan, lens markası tavsiye edebilecek olan varsa çok sevinirim. bir de bu lenslerin yıllık-aylık olanları varmış nasıl oluyor, bir yıl çıkmıyor mu hiç gözden nedir bilmiyorum aydınlatın beni :)

 
astigmat 1'den az olunca lenste kasma falan diyorlar ama seni rahatsiz ediyorsa neden kullanmayasin.

lenslerde marka konusunda göz doktoruna danismani tavsiye ederim. genelde ellerinde bir kac markanin deneme lensi oluyor, böylece hangisiyle daha rahat ettigine bakabiliyorsun.

yillik lens bilmiyorum, aylik ve günlük oluyor genelde. aylik lensleri bir ay takiyorsu her gece cikartarak. bir ay sonra yeni sete geciyorsun.
yillik biraz uzun geldi bana.
günlükte iste adi üstünde bir gün taktigin lensi aksam atiyorsun, ertesi gün yeni paket aciyorsun.

bir de gece gündüz lensleri var. mesela aylik. onlari bir takiyorsun, gün sonunda cikartmayip bir ay sonra cikartiyorsun, atip yenisini takiyorsun. pek cok kimse tavsiye etmiyor gerci. bunlarin hava gecirgenligi cok daha fazla oluyor. o yüzden ben gece gündüz lensi kullaniyorum, ama normal lensmis gibi her gün cikartiyorum. dezavantaji daha pahali olmasi.
  • burfak  (28.03.13 10:33:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.