[]

bu metnin ingilizcesi gerekli, pek acil

epey uzun lakin cahilliğim daha uzun... bunu çevirene aşırı minnet duyarım. yuh arkadas bu nedir benzeri deyimler beni fena yerin dibine sokabilir su an...
minnet dolu teşekkür etmek istiyorum:( bi el atın ...

''zeki insanlar fikirlerden, orta seviye zekaya sahip bireyler olaylardan, düşük zeka seviyesinde ki ler ise insanlardan konuşurlar''...
bu anlamda dedikodu zeka seviyesini minimale indirgeyip iletişim kurma şekline verilen isim oluyor.
Dedikodu, başkalarının kişisel ve özel konuları hakkında yapılan konuşmalardır.
Dedikodu bazen gerçek olaylar ve konular hakkında olsa da,genellikle kişiler arasında konuşulduğundan, kişilerin birbirlerine olayı veya haberi iletimi sırasında yanlışlıklar ve çarpıklıklar içermektedir. Bazı gazetelerde dedikodu köşeleri içermektedir. Bu sayfalarda ünlü ve toplumun gözü önünde olan kişilerin dedikoduları yapılır veya skandallardan bahsedilir.

dedikodu kulaktan kulaga mekanizmasi ile olu$mu$ bir insan icadidir. ozunde ki$ilerin bastiralamami$,hirslarindan, kıskançlıklardan ve kişilik bozuluklarından kaynaklanan çevresel beklentiler ve kıskançlık yatmaktadir. kendilerini birbirlerine açmak istemeyen ya da sürekli birbirleriyle takılmaktan ötürü konuşacak mevzusu kalmayan insanların muhabbeti sürdürmek için kaçış noktasıdır. Günümüzde dedikodu üniversitelerde insanlar arasındaki ilişki çerçevesinde üzerinde çalışılan bir konudur.
dedikoduyu ali$kanlik edinmi$ kişilerde garip bir zevk hali saglar.

dedikodu ingilizce sözlüklerde gossip ve rumour sözcüklerinin karşılığı olarak geçmektedir. bu nedenle söylenti ve dedikodu birarada ele alınabilmektedir.
soğuk savaş dönemi amerikası'ndan dedikodu ve söylentiye bir örnek : "amerika'da üretilen tereyağının çoğunu ruslar alıyor, üstelik sadece silahlarını yağlamak için".
bir görmeden inanma edimi olarak dedikodu sinirlendirici ve aynı zamanda monotonluğu ortadan kaldırıcı bir malzeme olarak medyada da sıkça kullanılmaktadır.

Ayrıca yeni ceza kanunu tasarısıyla 6 ay hapis cezası öngörülen bir suç haline getirilen eylem.
tasarının 180. maddesinde "huzurda veya ikiden fazla kişiye ihtilat ederek gıyapta, bir kişiyi halkın hakaret ve husumetine maruz kılacak veya onun namus veya saygınlığına dokunacak bir isnatta bulunana veya bir kimsenin namus veya şöhret veya vakar veya saygınlığına saldırana 3 aydan 6 aya kadar hapis cezası verilir" hükmü yer alıyor...

sosyal bir olgu olarak dedikodu gündelik yaşamın olağan bir parçasıdır. dedikoduyu sosyolojik ve psikolojik boyutlarıyla ele alan çalışmalar yapılmıştır:
edgar morin, "rumour in orleans", 1969
noel kapferer, "dedikodu ve söylenti", 1990
gordon allport, "the psychology of rumour", 1965
bu eserleri okuyarak kişiliklerinize katkıda bulunabilir ya da günlük yaşantınıza entrikalarla devam edebilirsiniz.

 
google translate'e koydum çok güzel oldu hahahhahaah..

'' Smart people ideas, events, individuals with mid-level intelligence, low level of intelligence of the people who speak it'' s ...
reduced to minimal level of intelligence to communicate this sense, gossip is the name given to the form.
Gossip, conversations with others about the personal and private matters.
Sometimes gossip about the actual events and issues, though, are usually spoken between people, people who know about each other during the transmission event or contains inaccuracies and distortions. Includes some of the corners of the gossip in newspapers. These pages are famous and society gossip or scandals in front of the people who are mentioned.

Does gossip from ear to ear $ $ mechanism formed by a human invention. that the essence of advanced bastiralamami $ $, desires, expectations, and jealousy, lies in the environmental bozuluklarından kıskançlıklardan and personality. they do not want to turn on each other or talk for a continuous matter of hanging out with people who do not talk to each other in order to maintain escape point. Today, within the framework of gossip universities studied the relationship between people is an issue.
$ to obtain $ ali bloody gossip allows people a strange state of pleasure.

As for the words in English dictionaries gossip gossip and rumor goes. therefore, can be considered in conjunction with rumor and gossip.
An example of gossip and rumor Americas by the Cold War: "The Russians are taking most of the butter produced in America, and not just to lubricate their weapons".
as an act of believing without seeing the monotony of gossip at the same time eliminating the annoying and often used as a material in the media.

In addition, the new draft penal code was turned into a criminal action prescribed 6 months of imprisonment.
180 of the bill stipulates that "the gıyapta ihtilat Presence or more than two people, one person to make the public exposed to insult and hostility or her honor or reputation of a person touching a isnatta is found or the dignity or honor or fame or reputation shall be punished with imprisonment from 3 to 6 months attacked" provision in the is ...

gossip as a social phenomenon is a normal part of everyday life. studies were conducted to address the psychological and sociological aspects of gossip:
edgar morin, "rumor in orleans", 1969
Christmas kapferer, "gossip and rumors", 1990
Gordon Allport, "the psychology of rumor" 1965
kişiliklerinize reading these works can contribute to the daily life, or you can continue to intrigue.
  • dodi el ford  (26.03.13 08:18:36) 
translateine sağlık ben onu akıl edemedim hah hah hahah hahabhbashbsh


  • monearabesque  (31.03.13 14:22:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.