[]

Borsa aracı kuruluşlar

Merhaba,

Aracı kuruluşlar ne tarz kesintiler yapıyorlar? Kurum adı ve kesintileri yazabilirseniz sevinirim..

-Eft ücreti ne kadar?
-Komisyon oranı nedir?
-Ekstre, bsmv ücretleri filan nedir?

Bir hisse senedi aldığımızda örneğin PETUN. 7,04 ise birim fiyatı, aracı kuruluş on binde 4 komisyon alıyorsa 7,042816 liramıdır bana o hissenin maliyeti? Vergi filan dahil?..

 
komisyon hem alırken hem satarken ödenir.


  • spy of soul  (23.03.13 16:48:58) 
Başka ne tarz maliyetler var? sabit veya değişken?.. Bilen biri aydınlatırsa çok sevinirim. Aracı kurumların sitelerinde bile doğru düzgün yazmıyor hangi maliyetlerle karşılaşılacağı..


  • turkishblue  (23.03.13 16:52:07) 
banka aracı kurumları yıllık hesap işletim ücreti gibi bir ücret alıyor bildiğim kadarıyla. saklama işlem ücreti gibi bir ad koymuşlar ona da.

eğer aracı kurumun banka aracı kurumuysa yatırım hesabından banka hesabına havale ücretsiz oluyor genelde. yok bağımsız aracı kurumsa takasbank'ın aldığı cüzi bir miktar var. eft ler için. yani yatırım hesabına para aktarırken ve çekerken.

ekstre ücreti yok bildiğim kadarıyla. mail olarak talep etmek lazım yine de. komisyon 1000'de 2 oluyor genelde bankalarda. aracı kurumlarda ise 10000'de 1'e kadar düşenler var komisyonları. komisyon harici ufak tefek bir vergi de oluyor. işlem hacminize bağlı olarak artıyor tabi bu vergi ve komisyonlar.
  • detroitli kizil  (23.03.13 19:35:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.