[]

telaffuz problemleri vb.

1-portishead nasıl söylenir? ben portished diyorum yok diyorlar.

2- cannes, kan diye söylenmez mi? kenis diye okuyan gördüm.

3- priority : hele bu da çok fena ben şöyle diyorum bak payaroudi ?

4- procrastination mesela prokırastineyşın değil mi abi?

5- mesela siz "said" ile "sad" i farklı söyleyebiliyor musunuz?

6- yeni bir kavramla karşılaşınca ben hem üzülüyorum daha önce nasıl öğrenmemişim diye hem de seviniyorum. mesela mizojinizmi yeni öğrendim. unit 731'i daha bir ay önce ekşide tesadüfen gördüm de öğrendim. sizde de oluyor mu?

7- psikoloğa gittim baya ünlü lan yaşadığım şehirde. fight club'dan milgramdan zimbardodan refer yaptım o hangisiydi falan dedi bir daha gitmedim.

8- bir er kişisi olarak futboldan nefret ediyorum ve fanatikleri, düzenli maçları takip edenleri dispeselıyorum kendimce, evet sana da yaparım. bomboş hayatınız var.

9- bu otisabinin yazdıklarına baya baktım da bu adam 79lu hala hiçbir şey üretememiş çok üzüldüm yahu filmim bitti de daha çıkaramıyoruz diyor.

10- işletme lisansı finans masterı yapmış biri psikoloji masterı da yapabilir mi, bir yolu var mı?

 
Telaffuzlara burdan bakabilirsin:

www.howjsay.com
  • otonom  (21.03.13 12:05:49) 
1 -www.forvo.com

2- kan evet

3- www.forvo.com

4- www.forvo.com

5- sad teki a-e arasi ses daha uzun soylenir diye biliyorum.. job da da oyle mesela "jab" degil de "jaab" diye okunuyor..

6- o kadar cok kavram var ki.. ne kadar ogrenirsem ogreniyim tek ogrendigim ne kadar bilmedigim oluyor :)

7- iyi etmisin agabey.

8- yemin ediyorum ben de. hic alakam olmaz.

9- okey

10- hic bilmiyorum
  • babamasoliimbananickaldirsin  (21.03.13 12:08:17) 
1- e bu böyle zaten
2- cannes ing. değil bu yüzden kenis okunmaz.
3- prayoriti
4-öyle
5- sad daha çok uzatılır
6- aynen oluyor
7- doğaldır
8- ben de pek hoşlaşmam, makul ölçüde spor izlerim. oynamayı çok severim
9- yorum yok
10-yapabilir diye biliyorum. ales ve başvuruya bakar olay
  • awareim  (21.03.13 12:08:53) 
bi kac yerden daha dinledim de.. said sad olayini.. dogrusunu bulamadim ikisini de hem kisa okuyan var hem uzun.. o yuzden o cevabimi geri aliyorum


  • babamasoliimbananickaldirsin  (21.03.13 12:10:10) 
1. Portished
2. Kan denir.
3. Pırayoritiy (baştakı ı okunması kolay olsun diye yazdım, yoksa hayvan gibi ıııı denmez orda)
4. Evet öyle denir.
5. Söyleyebiliyorum. Ama nasıl anlatılır ki. Said derken o i yi de azıcık belli ediyorsun. sa(i)d gibi, ve said daha net bitirilir. Sad'in ortasındaki a'yı biraz daha uzatıp sondaki d'yi biraz hafif (bastıra bastıra değil de) söyleyebilirsin. Karışık anlattım biraz ama neyse.
6. Yok olmuyor, en fazla bu neymiş diye merak edip bakıyorum. İşime yarar bir şey değilse de unuturum zaten.
7. Olur öyle.
8. Bence de biraz salaklar.
9. Yazık. Hoş adam ama, tam yaşlı kurt.
10. Yapar. Kabul alabilirse, ortalaması iyiyse, mülakatı iyi geçerse vs vs. Her tür master yapabilirsin, lisansın önemi yok. Yalnız kabul almak kasabilir işte biraz ne alaka diyebilirler mülakat sırasında.
  • buff  (21.03.13 12:51:33 ~ 12:58:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.