[]

Yurtdışı kargo paketinin içindeki faturanın bildirimden farklı olması

Örneğin 250$'lık bir fatura bildirimi var fakat gümrük bildiriminde 74$ yazıyor. Adamlar açıp fatura arıyorlar mı, bakıyorlar mı?




 
Senden fatura ibraz etmeni istiyorlar. Bildiğim kadarıyla hediye olarak işaretli olmadığı sürece paketi açıp bakabiliyorlar. Yani paketi açıp içindeki 250 dolarlık faturayı görebilirler


  • bonjurkes  (17.03.13 17:28:45) 
En son gümrükte kalan malım için fatura ibraz etmemiştim? Kutunun üzerinde gift yazmıyordu ama gift olarak gönderilmişti.. bilemedim ki şimdi..


  • mecazimursel01  (17.03.13 18:28:51) 
dünyanin her yerinde o kadar cok yapiliyor ki pakedin üstünde daha ucuz gösterme, gümrüktekiler de sasirmaz bu olaya. Kizmazlar, ödenen gercek miktara dair belge isterler.

zaten yanlisligi yapan da siz degilsiniz, pakedi yollayan.
  • burfak  (18.03.13 11:29:12) 
içinde fatura yoksa neye bakacak?
ve ben hediye olduğunu söylersem?


yani şöyle, en son gümrükte kalan paketim için bildirime bakıp ona göre fiyat vermişlerdi.. hiç belge falan istemediler.
  • mecazimursel01  (18.03.13 14:26:59 ~ 14:36:58) 
bu memura göre değisir. eğer paketi açar ve bildirimde yazan miktar ile içeriği uyumsuz bulursa, burada satıs fiyatı uzerinden vergi tahakkuk ettirir.

örneğin, bildirimde 10 usd yazıyor. adam paketi açtı ve iphone 5 olduğunu gördu. iphone 5 fiyatı uzerinden kdv ve gumruk alır.

ancak, eğer gönderen sirket değil gerçek kisiyse ve gift olarak isaretliyse kutu açılmaz. ya da açıldığını hiç görmedim diyelim.
  • qui totum vult totum perdit  (20.03.13 18:56:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.