[]

üniversitede öğretim elemanı olmak

öncelikle bilmediğim bir konu olduğundan dolayı uzun ve açık bir şekilde yazılırsa memnun kalırım.
hangi aşamalardan geçiyor? soruyu daha açar isek:
işletme bölümü 3.sınıf öğrencisiyim. üniversitemde kalmak istiyorum. bölümle ilgili yüksek lisans/doktora gibi programlara kayıt olup okuduktan sonra mı öğretim elemanı olunuyor? yoksa başka bir prosedürü mü vardır? kpds ve alese gireceğim. bunlardan bilinen puanlar alındıktan sonra atanmam mı gerçekleşecek? öyp diye de bir şey varmışmış. ayrıca hocalar bizi asistan olarak seçiyormuşmuş birkaç kişi böyle söyledi. kafam karıştı. bu işi lap diye anlatacaklar yardım lütfen. sırası ile geçilen evreler nedir ne değildir?
teşekkür ediyorum.

derkenar: üniversite anadolu üniversitesi.

 
ortalamanı yüksek tut, hocalarına olabildiğince yalakalık yap. bu kadar biliyorum


  • lady montana  (13.03.13 18:54:21 ~ 18:57:33) 
hocalarla aranı iyi tutacaksın öcelikle aynen, ortalamadan ziyade ales üds yüksek olursa daha iyi, önce yüksek lisans programına başlaman lazım, doktoraya lisans mezunu adamı kolay kolay almazlar, başvurana da gülerler genelde. okurken de okulunun asistan kadrosu açması lazım ki ona başvurabilesin, bir ay sonra da açılabilir bir sene sonra da, sabırlı olmak lazım. öyp bambaşka bi durum, orada asistan olarak atanmak için bir yer seçiyorsun, seçtiğin yerde y.lisans programı da varsa ona başlıyorsun yoksa başka bi üniversiteye atama oluyor diye biliyorum kendin araştırsan daha net bişiler öğrenebilirsin, işin uzmanı değilim. ama öypde her yer kadro açmaz hele belli başlı üniversitelerden biriyse puanlamada gerilere düşebilirsin ki kolay kolay da kadro açmazlar, zorla olur genelde o işler. az buçuk bilgim bu.


  • ruz  (13.03.13 19:41:16) 
1.Yabancı dil sınavı ve alesten en yüksek puanları alıyoruz,
2.Yüksek Lisans'a başlıyoruz,
3.Bölüme araştırma görevlisi alımı için ilan verilmesini bekliyoruz,
4.İlan çıkarsa, siz ve sizin gibi akademisyenlik düşünenler başvuruyor,
5.Kazanan aday görevine başlıyor.
6.Yüksek lisans ve doktorası boyunca Araştırma görevlisi oluyor,
7.Kadro çıkınca Yrd.Doç.Dr. oluyor,
8.Belli bilimsel çalışmaları yapıp, Doçentlik sınavına giriliyor,
9.Doçentlik ünvanı kazanılınca üniversite sizi doçent kadrosuna atıyor,
10.Doçentlikten 5 sene sonra profesörsünüz.

Dipnot: Keşke yazdığım her bir adım yazıldığı kadar kolay olsa!
  • piotr  (13.03.13 20:12:20 ~ 20:13:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.