[]

Yüksek lisans/doktora

Tıp fakültesini bitirdim, geçici mezuniyet belgemi aldım. Bu belgeyle temel tıp bilimlerine ait bir anabilim dalında, yüksel lisans ya da doktora eğitimine başlayabilir miyim, yoksa illa ki pratisyen hekim olarak zorunlu hizmetimi bitirip, diplomamı alıp öyle mi başvurmalıyım?

not: sonuçta TUS'tan atanıp araştırma görevlisi olmak da doktora eğitimi sayılıyor bildiğim kadarıyla ve TUS'a girmek için zorunlu hizmeti yapmış olmak gerekmiyor, tıp fakültesini bitirmiş olmak yetiyor.


 
başlarsın, zorunlu hizmet yapmana gerek yok.


  • efx  (11.03.13 20:39:19) 
öncelikle temel bilimlerde doktora yapmak gibi bir çılgınlığı düşünebildiğin için seni tebrik ediyorum. eğer doktora yapacağın yer seni tus'a çalışmak için rahat bırakacaksa, ve örneğn cerrahi bir branş istiyorsan anatomi doktorasına başlayabilirsin. lakin kadavra sıkıntısı çok vahim bu aralar ve diseksiyon yapabilme ihtimalin düşük. patoloji ya da mikrobiyoloji düşünürsen başını kaşıyacak vakti zor bulursun, histoloji-embryolojiye girsen tüp bebek sertifikası için artık zorluyorlar. yani nerden baksan temel bilimlerden bişi kazanamAzsın. döneri de az zaten. klinisyen takımının dudak bükmesi de cabası. başka arayışlara yönel sorununun çözümü için; bu saçma fikierleri kafandan at ;) en kötü "mecburi", en iyi temel bilim macerasından iyidir unutma


  • no  (11.03.13 20:54:33) 
no'ya kesinlikle katılıyorum.
+1

  • sorular sorular aklımdaki sorular  (11.03.13 21:20:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.