[]

[Tip & Cerrahi & Anatomi] En Zor Ameliyat/Operasyon ve En Onemli Organ

1. En zor ameliyatin pankreas ameliyati oldugunu okumustum sanki bir yerlerde. Beyin ve kalp ameliyatindan bile daha zor diyordu sanki, dogru mudur?

2. En onemli organ veya organlar hangisi? Butun organlar onemli tabi ama eni sordugumuz icin insanin aklina direkt beyin ve kalp geliyor sirayla. Tabi burda beyin mi kalp mi daha onemli tartisilabilir ama bunlardan daha onemli olarak karaciger oldugunu soyleyenler var, hatta ondan sonra da pankreas geliyormus. Ne diyorsunuz bu konuda?


 
valla insan vucudu oyle bir sistemki hersey birbirini tamamliyor, ve calismak icin hepsine ihtiyac duyuluyor bu yuzden hepsi onemli sanki? kalp kani pompalamasa karacigerin temizleyecek bi kani olmayacak, beyin kalp ile iletisimde olmasa kalp carpmayacak, vs.. =) 2 tane bobregin oldugu icin en onemsizlerden biri o olabilir islev acisindan onemli olsada adet acisindan fazla oldugu icin biri feda edilebilir hehe

ha mesela bide, bir cok organin yerini alabilecek aletler var solunum icin, diyaliz icin vs. ama beynin yerini alabilecek medikal bir arac yok diye biliyorum bu yuzden en onemli organin beyin oldugunu soylersek yanilmayiz herhalde.. haliyle nakli'de olmadigi icin.

ha bide bu fil icin mi insan icin mi :)
  • kobrettii  (28.01.09 03:37:58 ~ 03:39:49) 
1. Whipple, gerçekten de en zor ameliyatlardandır. (bkz: whipple ameliyatı)

2. Karaciğer, pankreas ve ince bağırsak feda edilemeyecek ve yapay olarak görevi sağlanamayan üç organ.
  • hlathguth  (28.01.09 06:25:13 ~ 06:28:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.