[]

Anksiyete bozukluğu ve yeme sorunu

Selam. Konuyu mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışacağım. Yemek yemeyle ilgili şikayetlerim vardı ve yaklaşık 8 ay falan önce yaygın anksiyete bozukluğu tanısı konmuştu. Bir süre Losiram kullandım, ardından daha iyi bir psikiyatri servisine gittiğimde bu sefer bir sürü test mest falan oldu, sonucunda major depresyon bilmemne falan filan çıktı. Losiram'ı bırakıp Remeron'a başladım. Neyse, benim şikayetim bu değil.

Bir ara midemle ilgili bir sorunum vardı, sanırım onunla başladı. Olay şu: toplum içinde yemek yerken acaba kusacakmıyım, kusarsam en yakın lavabo nerededir, yetişebilir miyim vs gibi kendi kendine gelişen durduramadığım bir kaygı baş gösteriyor. Betim benzim atıyor ve gerçekten kusacak gibi oluyorum. İlaç kullanmadan önce ellerim uyuşuyordu, hatta çoğunlukla da kusuyordum ama artık en azından kendimi tutabiliyorum. Fakat nihayetinde toplum içinde doğru düzgün yemek yiyemiyorum. Tek başımayken bir dinazoru bile yiyebilirim.

Çözüm olarak ne tavsiye olunur? Yani ne gibi düşünce ve davranışlar bu kendiliğinden gelişen olayı engelleyip, bu saçmalığa kökten çözüm sunar.

Not: daha geniş çaplı bilgi isteyene özel mesajdan detayları verebilirim.

 
Ingilizcen varsa su adamin yazdigi mektubu okumani tavsiye ederim; 12 yillik anksiyete/panik atak sorunum var, bu yazi kadar yardimci olan birsey tecrube etmedim : nothingworks.weebly.com
Soyle soyleyeyim, hala anksiyetem var ama artik kontrol edebiliyorum.

  • freefroglet  (03.03.13 23:10:56 ~ 23:12:23) 
terapi görüyor musunuz? böyle sorunların düzelmesinde ilaç kadar düzenli terapinin de etkisi var.


  • boo ya moon  (04.03.13 00:25:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.