[]

Arapça bilenlere sorular

Bu aralar biraz merak ettiimden arapçayı çat pat da olsa öğrenmeye çalışıyorum da, bazı şeyleri tam anlamadığm için bilenlere sormak istedim.

1) ayın harfi tam olarak nasıl okunuyor? genizden okunuyor ama nasıl?

2) arapça allah kelimesindeki(الله)harfleri tam olarak göremedim. elif, lam, şeddeli lam ve he harfi olması gerekiyor sanırım. ama şu resimdeki fotoğrafta sanki biraz daha farklı:

upload.wikimedia.org

sondaki he harfi farklı yazılmış. hatta üzerinde ötreye benzeyen ama tam olarak ötre olmayan bişey daha var. eğer ötreyse "allahu" gibi bir anlamı olabilir mi?

 
2) resimde de ayni sekilde, elif-lam-lam-he harfleri var, yalniz yazi türü farkli. hatt-i sülüs ile yazildigi icin farkli görünüyor. he'nin üzerinde ötreye benzettigin ayri yazilmis he harfi, sanirim okumayi kolaylattirmak icin konulmus ya da yazinin bütünlügündeki boslugu doldurmak amaciyla. olmasa da olur yani.


  • shi aila  (26.01.09 04:54:46) 
1) Aşağıdaki adreste harfin üstüne tıkladığında okunuşunu söylemekte.
www.dinimizislam.com

  • bagcivan  (26.01.09 11:57:50) 
2) Direk arapca biliyorum diyemem ama hat sanatiyla ilgilenirken ben de cat pat seviyesine cikmistim. kelime sonlarindaki he cogunlukla matbu harflerdekinin aksine bukulmez, kuyruklu yapilir. otreye benzeyen sey de cogunlukla estetik kaygilarla koyulur veya belki de ustune koyuldugu kuyrugun he harfi oldugunun hatirlatilmasi ihtiyaciyla dogmustur bilemiyorum. tipki sin, sad veya ayin gibi harflerin altina ufak sin'ler, ufak ayin'lar, ufak sad'lar cizilmesinde oldugu gibi, dile degin cok fazla islevi olmayan, istifi zenginlestirmek icin kullanilan suslemelerdir bunlar, cok fazla anlam aramamak lazim yonunde kullaniyorum oyumu.


  • okan  (26.01.09 17:53:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.