[]

Göz Seyirmesi

çok medikal sayılmaz ama sol gözümün alt kısmı - göz torbası diyebiliriz - seyiriyor ( gözüm atıyor mu denilirdi bi de ). neyse çok sıklıkla olmamakla beraber aslında çok fazla rahatsızlıkta vermiyor ( arada huzursuz oluyorum ama ). yaklaşık 1 haftadır devam etmekte, ha geçer ha geçecek diye bekliyorum ama artık canımı sıkmaya başladı. uyku düzensizliğim yok. bedenen yorgun değilim. sebep ne olabilir ya, lütfen bi fikir şeyedin.




 
sebep genelde stres. oyle bir kac hafta falan surer sonra durur. uc dort ay sonra yine seyirmeye baslayabilir, gene durur. endise edilecek bir sey de yok, bilinen net bir caresi de yok. ama cok sinir eden bi sey. bende de oluyor arada. hatta bir doktora da sormustum sebebini; "olur oyle" demisti.


  • ne nicki be  (23.01.09 22:07:09 ~ 22:08:23) 
benim de öyle bir iki ay devam etmişti, sonra farkında olmadan yok oldu. ciddi bir sorunun işareti olmasa gerek.


  • tom riddle  (23.01.09 22:09:42) 
Yorgunluk. Genellikle göz seğirmelerinin nedeni kronik yorgunluk oluyor. Fark etmeseniz de, yorgunsunuz demek ki. Kendinizi hiçbir şekilde (beyin olarak veyâ bedenen) yormamaya ya da mümkün olduğunca az yormaya bakın. Dinlenmeyi ihmâl etmeyin.
Geçmiş olsun.

  • nuage  (23.01.09 22:16:02) 
magnezyum eksikligi de goz segirmesine yol acabiliyormus, aklinizda bulunsun.


  • diabolus79  (23.01.09 22:30:36) 
stres ve yorgunluktan oluyor genelde. 1 haftadır varsa ha geçti ha geçecek durumunda o zaman.


  • xenophobe  (23.01.09 22:56:17) 
Oncelikle gecmis olsun,
Buna medikal terminolojide gozkapagi myokymia'si deniliyor. Ozellikle stres, yorgunluk, asiri alkol ve kahve gibi santral sinir sistemi etkileyici madde alimi ile iliskilidir. Bu etkenler ortadan kalkar ise gecer. Esas onemli problem ise su: eger bu seyirme ile yuzde baska kaslar da (ornegin agiz kosesi, alin veya boyun kaslari gibi) ayni sekilde beraberce seyiriyor ise bu ciddi bir durumun erken belirtisi olabilir ve beyin MR cektirmek gerekebilir. Iciniz rahat etmeyecek ise, bir universite hastanesinin noroloji bolumune basvurmanizi onerebilirim, diger hastanelerde bu durumu pek onemsemeyebilirler...

  • paramedic  (24.01.09 11:55:49) 
  • thefirstfbli  (24.01.09 11:57:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.