[]

exlibris / kaSe

simdi söyle bir sey var,
1. bazen yeni kitap aldigimda icine adimi yazmayi unutuyorum/üseniyorum vs.
2. birilerine verdigim kitaplar geri dönmeyebiliyor. kitaplarina -maddi degerlerinden bagimsiz olarak- cok bagli biri olarak üzülüyorum. icine adimi yazsam geri dönme olasiliklari daha yüksek olacakmis gibi geliyor.
3. ad yazmak icin hep ayni sistemi kullanayim istiyorum. bir zamanlar "ad soyad, adres" sistemini kullaniyordum ama adresim cok sik degistigi icin bu sistem mantikli gelmedi. baska bir zaman "ad soyad, alinan sehir, sene" kalibini kullanmaya basladim ama sonra neense biraktim. simdi bir exlibris yaptirayim diyorum. ya her kitabin icine yapistirmali cikartma seklinde olacak ya da kase. ne önerirsiniz?
bir de sadece ad soyad mi yazilmali, yanina bir motif (mesela: baykus, kitap kurdu) eklesem mi ya da "exlibris" veya "kitapligindan" yazisini?

siz ne kullaniyorsunuz?

[i.imgur.com ]

 
sade de olsa sizi ifade edecek bir motif olması ekslibrisin şanındandır. kaşe olması daha pratik olur diye düşünüyorum. sözgelimi beyoğlu'ndaki aziz kedi kitabevinde dileyenlere kırmızı kaşe ekslibris basıyorlardı, güzeldi.


  • microfiction  (21.02.13 20:03:22) 
benim de bir exlibris yaptırasım var da şimdilik şunu kullanıyorum:

su olsam ates olsam
21.02.2012, İstanbul

ilk maaştan
yeni yılın ilk kitabı
godot'yu beklerken ben

..gibi kitabın alındığı dönemki halet-i ruhiyeyi anlatan ibareler geri dönüp bakıldığında hoş da oluyor..

ama bir exlibris yaptırasım var çok pis..
  • su olsam ates olsam  (21.02.13 20:04:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.