[]

Metin çeviri (web'le ilgili)

"İyi günler, PHP tabanlı bir script yapmayı düşünüyorum.
Ancak herhangi bir kodlama standardı olup olmadığını bulamadım. Sorularım şunlar:

1. Acaba; php, html ve css kodlarken uygulamamız gereken bazı standartlar var mı? Bu standartlara örnek teşkil edecek bir sayfa var mı? (örnek üstünden incelemek daha anlaşılır olur)

2. Kullanabileceğimiz belirli bir ikon kütüphanesi var mı? Yoksa ikonları, resimleri vb. her şeyi kendimiz mi bulmalıyız?"

 
:))))
çevirisini istiyordu adamcağız :))

(edit geliyor birazdan, çeviriyordum)

"Hello,
I plan to create a php based script but I couldn't find a coding standart about it. Here are my questions:

1) Are there any standarts that I need to use while coding php html and css? Are there any samples regarding to that? (going through a sample is much more understandable)

2) Are there any icon libraries that I can use or should I find every icon, frames etc on my own?"
  • iz  (19.02.13 09:11:50 ~ 09:23:40) 
burda sor işte, ben söylerim.

php 'de mvc patternini kullan.
html ve css'te w3'ün standartları var zaten.
  • serafettinn  (19.02.13 09:21:37) 
@serafettinn, hocam codecanyon'a kod göndereceğim de. onların belirli bir şablonları varsa ona göre kodlayayım istiyorum. mesela duyduğum kadarıyla, html'de footer görevi gören bir div'e footer dışında bir isim veremezmişiz.

benzer şekilde php ve css'te de kuralları varmış. ama bu kuralları bir türlü bulamıyorum.
  • tchuck  (19.02.13 12:43:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.