[]

Kablosuz bağlantı güvenlik türü

Civardaki herkesin WPA2-PSK ya da WPA-PSK iken bizimki WEP
Biraz araştırdım güvenliği düşükmüş herhalde WEP olanların. Aslında güvenlikten de değil de telefondaki bir programı sadece bizim wireless açmıyor. Şimdi bu WEP i WPAlara dönüştürme işini internetten araştırdım ama modemin ipsini browsera girip falan karışık gibi geldi. Direkt kablosuz ağ özellikleri güvenlik ayarlarından değiştirsem WPA2 kişisele olmaz mı? Bozma ihtimalim var mı düzgün çalışan interneti de? Varsa hiç dokunmayacağım çünkü.
Çok teşekkür ederim.

Not: 20dk telefonda bekletip ürünün garantisi dolduğu için yardım edemiyoruz diyen Airties'a en derin sevgilerimle...

 
yani aslında basit bir işlem, ama anlamıyorsanız bozabilirsiniz.
tarayıcıda 192.168.1.1 adresine girin, orada giriş yapmaya çalışın, kullanıcı adı ve şifre admin/admin olabilir.
ama burada girdikten sonra ttnet kullanıcı adınızı ve şifrenizi de girmeniz gerekir muhtemelen.
  • yalnux  (18.02.13 19:52:19) 
192.168.2.1 yazıyordu oradan girdim ama bozdum. Şimdi düzeldi. Neyse teşekkürler.


  • i-pek  (18.02.13 20:08:04) 
internet tarayıcınıza 192.168.2.1 yazıp entera basın. modemin arayüzü ekrana gelecektir. modem arayüzünün kullanıcı adı ve şifresini girin (modemi ttnetten aldıysanız muhtemelen kullanıcı adı: admin şifre: ttnet olur. modemle birlikte gelen kullanıcı kılavuzunda yazması gerekir.) modem arayüzüne girdikten sonra kablosuz ağ ile ilgili bir menü olması gerek. orada kablosuz ağ güvenliğinizle ilgili ayarlar yapabilirsiniz. tavsiyem wpa2-psk yapmanızdır. daha sonra ayarları kaydedip çıkabilirsiniz.


  • nikmikdemebana  (19.02.13 08:19:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.