[]

Aile ile kendin arasında sıkışıp kalmak, ayrılmak

Evden ayrılmak, ayrı eve geçmek bu duruma çözüm sağlıyor mu ? (gerçekten)

Kendin olmak, kendi hayatını yaşamak, kendi hedeflerine doğru ilerlemek imkansızlaşıyor.

Sonra kendime bu ülkenin geri kalmasının sebeplerinden biri de bu diyorum.

Bir şeyler yapmak istiyorsun aile önüne set çekiyor. Kavga etmekten, tartışmak bıktım, usandım. Çift taraflı yıpranıyoruz. Anlaşamıyoruz.

Biraz düşüncelerimi anladıysanız, asıl soruma geliyorum.

Evden ayrılmak buna çare mi ?

Her iki durumu idare eden nasıl ediyor ?

Bu sebeplerden ötürü ayrılıp, beklentilerinin altında kalan var mı ?

Evden ayrılarsam, dönmem geri, sorun dönmekte değil, her zaman kapım açık olucak lakin kendimi bu duruma sokamam.

Aklı başında insanım lakin karşıma ne tür insanların çıkacağını bilmediğimden dolayı...

Bana kalırsa başta zorlansamda hallederim,(5 ay yurtdışı tecrübem var) şu an ön araştırma yapmak ve nelere dikkat etmem gerektiğini aklımda yer edindirmek.

Yoksa bul 2 adam çık ayrı eve olmadı, başka yere geçersin diyen kaç kişi var ?

 
Bunun net bir cevabı yok maalesef. Kimisine yalnızlık doping etkisi yapar kimisini dibe götürür. Ama şundan eminim, eğer ayrı eve çıkarsan ailenle ilişkilerin hiç ummadığın şekilde düzelecektir. Çünkü araya mesafe girince tahammülsüzlükle başlayan br çok problem ortadan kalkıyor.

Bunun harici adam bul eve çık gene seninle alakalı. Ben mesela yalnız yaşamaktan hoşlanıyorum, kendi düzenim olması her şeyden öte. O yüzden bir ev arkadaşıyla yapamam, yapsam mutlu olamam.
  • reyals  (15.02.13 14:15:48) 
uzun zamandır ailemden uzak yaşıyorum, önce üni hayatı, sonrasında çalışma hayatı şimdi de evllilik.. bence yalnız yaşamak gibisi yok..

ailenle sorunlarına gelince, bence otur konuş önce, ailede en mantıklı kimi gözünü kestirdiysen al karşına.. beklentilerini anlat, rahatsız olduğun yerleri söyle ve her iki taraf için de en iyisi ayrı eve çıkmak de.. özellikle de "sizi çok seviyorum ama bu yaştan sonra zor oluyor" gibi bi cümle kur.
  • hosein  (15.02.13 14:20:26) 
çözüm kendi hayatını kurmak.
önce ekonomik ve psikolojik özgürlük, sonra ayrı evde yaşamak elbette çözüm.
mesela aile /kan bağı değil, seni sıkıştıran, baskı altında bırakan başka bir insan da olabilirdi. ama unutma bu hayatı acısıyla tatlısıyla kendin yaşıyorsun ve derdin de sana ait(kimse aynı şekilde seni anlamaz, anlamak zorunda da değil zaten ) keyfin de sana ait ve her şeyden önemlisi bir kere yaşayacaksın.

durduğun beklediğin kabahat tabii ki ayrı evde yaşa.


bir de küçük not; öyle beylik laflar etmene fevri düşünmene gerek yok, hayatta hiç bir şey öyle "asla" olarak kalmıyor. asla dönmeyceksin, ailen sana çok bozulacak, araya soğukluk girecek diye bir şey yok. emin ol, ileride şu an baktığın yerden farklı olacak.ve verdiğin karardan pişman olmayacaksın.
  • jimjim  (15.02.13 14:36:09) 
eninde sonunda ayrılacaksın.
ne kadar erken olursa alışması o kadar rahat olur.


imkanın varsa tek başına eve çık. sonuçta ev arkadaşı da biryerden sonra seni bağlayabilir bir durum alıyor.
  • anestezik  (15.02.13 14:50:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.