[]

Yeşil Pasaport ile Avrupa Sorunsalı

Hej,

Yeşil pasaportum var, normalde Avrupa'da hemen hemen her yerde 3 ay kalabilme imkanım var, ama sonrasında 6 ayı yurt içinde geçirmem gerek diye biliyorum.

Şimdi benim İsveç'ten oturma iznim var ve haziranın sonuna kadar buradayım. Oturma iznim bittiğinde 3 aylık hakkımı kullanarak gezinebilir miyim yoksa bu 3 aylık hak oturma izni süresi içinde eriyip gitti mi? Yani direkt Türkiye'ye dönmem mi gerekir?

NOT: İsveç oturma izni pasaporta işlenmiyor, pasaportta çıkış tarihim ocak 2013 olarak gözüküyor.

 
3 ayın başlaması Schengen bölgesine giriş ile alakalıdır. Şu anda İsveç'te bulunuyorsan bu oturum izni sayesindedir. Tahminimce ancak AB dışına çıktıktan sonra yeniden İsveç'e gidip 3 aylık süreyi başlatabilirsin.


  • cakabo  (13.02.13 17:58:08) 
bu çok alangirli bi soru yahu, burda kim ne derse mantığına göre sallıyacak. bu sorunun cevabı, ilgili yönetmeliklerdedir sanırım. ama onları nerden bulursun bilemem.


  • only the strong survive  (13.02.13 18:13:20) 
@cabako:

İsveç de Shengen'e dahil. Oturma iznim olmasa da yine bu 3 aylık süre içinde oturabilecektim. Oturma iznini 5 ay kalabilmek için aldım. Ama dediğin doğruysa o zaman yeşil pasaportun nimetlerinden 5 ay bittikten sonra vizesiz gezmek için yararlanamayacağım. Hemen shengen dışına çıkıp girmek olmuyor, 6 ay Türkiye'de kalmam gerekecek sanıyorum. Doğru mu?
  • darkredanger  (13.02.13 18:16:26) 
Isvecteki turk konsolosluguna gidiniz, size gerekli, en dogru cevabi vereceklerdir.
Sorunuza cevaben de evet, 3 ay doldugunda turkiyeye donmeniz gerek.

  • düşünüyorum öyleyse vurun  (13.02.13 18:23:27 ~ 18:24:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.