[]

Goldman Sachs, Morgan Stanley, Barclays gibi yerlerde başlamak

Ekonomi öğrencisi olarak belirli bir ortalama tutturmak dışında neleri gerektirir? Ekonomi, finans alanında eğitim görmüş ya da çalışan varsa duyuruda belki diye ..

Pozisyon: Analist


 
basarili olman lazim.

bi farkliligin olmasi, sansli olman da bunlarin yaninda olmasi lazim.

genelde bazen calisanlar oluyor, onlarda cogunlukla ordaki calisan türklerin kendi üniversitelerine yolladiklari maillerle filan oluyor. ama kendi bulanlarda var elbette.

bu mezuniyet sonrasi direk gidis icin.

is hayatina girince türkiyeden gidis nispeten zor biseyler yapmak lazim , baya basari elde etmek lazim.

en rahat gidis muhtemelen tr de global bi sirketin ingiltere ofisine ordan da bu sirketlere gecmek.
  • serabetan  (12.02.13 21:48:51) 
Farklılıktan ve başarıdan kastın nedir biraz somutlaştırır mısın?


  • mecazimursel01  (12.02.13 21:51:51) 
bi arkadasimin kardesi tr de ekonomi diyince akla ilk gelen üniversitede okuyo, kendi kendine borsa oynamaya baslayip su anda ufak bir servete cevirdi onu. 2. sinifta yapti bunu bir de.

mesela benim aklima ilk bu örnek geliyo.
  • serabetan  (12.02.13 21:55:00 ~ 21:55:48) 
Anladım da bunu nasıl ispatlicaz ki, App formda bunu mu yollayacağız buyrun benim portföy başarım diye..? Dünya genelinde kabul alanlar böyle mi yapıyorlar?


  • mecazimursel01  (12.02.13 22:21:28) 
öncelikle finans alanında staj yapın. bu bankalar oldukça büyük ve birçok departmanı var. en gözde departmanlar olan sales&trading, investment banking kısımları ve siz de bunlardan bahsediyorsunuz sanırım. bu iki departman oldukça farklı alanlar. portföy başarısıyla buralara girmek gibi bir durum yok. kriterler: tanınmış üniversitenin ilgili bölümü (mühendislik, ekonomi, işletme), akademik başarı, mülakat performansı

sales&trading: bu filmlerde gördüğünüz, insanların önünde 8 ekran bulunan, finansal enstrümanların alınıp satıldığı departman. buraya girmek için capital markets/hazine stajı yapmanız lazım. gereken özellikler : iyi matematik bilgisi, olasılık/istatistik

investment banking: şirket birleşmelerinin, leveraged finance, debt structuring gibi işlemlerin yapıldığı yer. buraya girmek için türkiyedeki tek tük olan yatırım bankalarında staj yapmanız iyi olur. türkiyedeki yerlere girmek için de iyi okullarda okumanız şart. burada gereken özellikler: uzun saatler boyunca çalışabilme, matematik şart değil. tarih, felsefe, politika mezunları girip çalışıyor.

buralara giriş oldukça zor, rekabet çok yüksek durumda. zaten kriz öncesi bonuslar yok, maaşlar önceki kadar yüksek değil. illa girmek istiyorsanız avrupada finans master programlarına gidin, oradan gidiş bir hayli kolay (türkiye'ye göre)
  • meteonur  (13.02.13 00:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.