[]

Bitkilerin Suçu Ne?

Vejeteryanlar yazık hayvan ölüyor vs diyor, balık yemeyen güruh böyle ceset gibi gözleri filan bakıyor bana vs diyor peki sebze ve meyveler? Sadece sesleri çıkmıyor, elleri, kolları yok karşı koyamıyorlar diye kaynar sulara, kızgın tavalara canlı canlı atılmaları çok mu uygun bir durum? Canlılar arasındaki bu ayrım ayıp olmuyor mu sizce de???




 
bence bu yapılan düpedüz orospu çocukluğu. ayrım yapmadan insandan başka her şeyi yemeliyiz.


  • hope ender  (10.02.13 23:22:38) 
bitkilerin sinir hücreleri olmadığından acıyı hissedemeyecekleri kabulüyle ve afiyetle yiyoruz. onlar da tohumlarını falan o davranışımıza göre ayarlıyorlar. zaten çoğunun birkaç aydan uzun yaşamaya niyeti yok. yani onlar da bu duruma alışık. artı bitkiler fotosentez yapar hayvanlar glikojen olarak enerji depolar.


  • kargn  (10.02.13 23:23:40 ~ 23:24:30) 
Sen kiymali makarna yerken bitkileri filan dusunmuyordun sanirim az once.


  • fraise  (10.02.13 23:25:59) 
ortak anatomi
ortak fizyoloji
ortak duygular ve benzer ifade sekilleri
benzer sinir sistemi
empati
ve tartismali olarak ortak ata..

bu yuzden hayvan yemiyorlar, vejetaryenlik ve veganizmin getirdigi etik degerlerle diger besin kaynaklarini da hunharca tuketmiyorlar.
  • elxa  (10.02.13 23:26:19) 
tabi sen olayı başka düşünmüşsün ama endüstriyel tarım şu an dünyaya en feci şekilde zarar verdiğimiz yöntemlerden biri ve evet vejeteryanler de bu nedenle daha az zarar vermiş olmuyor.


  • kediebesi  (10.02.13 23:47:26) 
endustriyel tarima bagimli olsa da vejetaryenler her sekilde omnivorlardan daha az zarar verir dunyaya. karbon ayak izi daha dusuktur.

www.google.com.tr

herhangi birine bakabilirsiniz. bakmaniza da gerek yok gerci.
  • elxa  (10.02.13 23:58:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.