[]

cildiyeye gideceğim yardım

arkadaşlar öncelikle problemlerimi sayıvereyim;
-sırt bölgesinde keseye rağmen engellenemeyen sivilcecikler (kabarcık halinde) var
-yüz bölgesinde özellikle alındaki sivilce izleri
-dudak kenarlarında kuruluktan dolayı oluşan garip kabuklar ki resmen sir ada kazası gibi duruyor delleniyorum.
-burnumun kenarında ufak bir ben vardı bu sirke yöntemiyle aşındırarak yok ettim ama izi kabarcık olarak kaldı

diyeceksin senin allah belanı vermiş kardeş. doğrusun. vermedi değil hem kuru hem yağlı hem de izli cilt, çekilir dert değil hacı..

merakım şu ki, bunların sonuçta bir çoğu estetik açıdan problemler böyle başı çok yoğun bir yere gitmek istemiyorum yani milletin yanığı var, egzaması var, ameliyat kesiği vesairesi, ciddi cilt problemleri var ben böyle ay ayağımı da geçen gün burkmuşum doktor bey diye aradan sokuşturmak istemiyorum problemlerimi. sizce sait çifçi hastanesi bunun için uygun mu? başka bildiğiniz cildiyesi iyidir, ilgilenirler dediğiniz bir hastane var mıdır?

 
hem kuru hem yağlı cilt nasıl oluyormuş ?


  • feodal moruk  (04.02.13 23:15:16) 
yani alın bölgem yağlı mesela buna rağmen dudak kenarımda kuruluktan garip bir şey oluştu derim soyuluyor


  • musluksuyu  (04.02.13 23:16:42 ~ 23:16:55) 
@feodal moruk: bazı bölgeler aşırı kuru bazı bölgeler aşırı yağlı olabiliyor.
karma cilt denir genelde buna.

  • goldentitan  (04.02.13 23:18:10) 
benim de aynen, dudak yanında kuruma, kabuk kabuk soyulma kırmızıdan kahverengiye izler, özellikle çenemde ve alnımda sivilce oluyordu.sivilce pek çok şeyden kaynaklanabiliyor, ama hormonal bir bozukluk falan yoksa, yüzü temiz tutmak ve nemlendirmek yetiyor. sabah uyanınca ve akşam yatmadan önce sebamed clearface köpükle yüzümü yıkıyorum, aynı serinin nemlendiricisini(krem değil jel şeklinde yağlandırmayan bir şey) dudak kenarlarına, ağzımın iki yanına bolca sürüyorum.genelde çoğu karma ciltler için cilt temizleme jeli ve kremi bu işi yapar.
sırtımdaki sivilceler için de watsons da satılan tea tree yüz temizleme jelini kullanıyorum, banyoda duş jeli olarak.yüzü çok kurutuyor ama sırta sürdüğünde, sırtım daha yağlı olduğu için süper sonuç veriyor. başka markaların da tea tree içeren ürünleri aynı etkiyi yapıyor.bir de sivilceli yerlere çok kese sürmeyin, kese sivilceleri patlatır ve dağılmasına neden olur.

  • alice practice  (05.02.13 00:15:48) 
bir de kadınlar klübü tavsiyesi, o yara gibi kuruluktan kaynaklanan kızarıklığa bepanthen sürün yatmadan önce, cildi çabucak yeniliyor.sabah uyandığınızda yüzünüzü yıkarken temizlersiniz.en geç 2 haftada cilt normal rengini alacaktır.


  • alice practice  (05.02.13 00:22:25) 
abur cubur yok varsa da az olsun, bol su, spor ve bunlarin disinda mutlaka bir doktora gorunmeniz lazim, karaciger bozuklugundan yada benim adini sanini bilmedigim bir rahatsizliktan bile kaynaklanabilir sorunlariniz kozmetik olarak tavsiye edebilecegim tek marka var oda biraz tuzludur, sanirim turkiye'de bulunmasi lazim murad'in urunlerini kullanmanizi tavsiye ederim, akne serisi oldukca basarili (arkadas kontenjanindan biliyorum) akne izleri icinde yine seri icinde kremi vardi sanirim, umarim sorununuzu en kisa surede halledebilirsiniz.


  • habirenickiniunutansahis  (05.02.13 02:23:22) 
@alice practice hacı problemler birebir aynı beni deli eden bunlardan kurtulduğumda kalacak olan izleri ne yapacağım o zaman alnımda şimdiden hendekler oluşmaya başladı ki yaşım çok genç dediklerini uygulayacağım vallahi sağolasın :) peki sivilce izlerini ne yapacağız? var mıdır bir çözümün?

@habirenickiniunutansahis dediğiniz gibi o tür rahatsızlıklardan bende epey tırsmaktayım, çok teşekkürler umarım halledebilirim :)
  • musluksuyu  (05.02.13 17:38:06 ~ 17:38:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.