[]

okul.

sayın dekanlar ve rektörler. ben bir üniversitenin ingilizce hazırlık sınıfında okurken yarı yılda yapılan muafiyet sınavını geçtim. bugün itibarıylada aradım okulu ne olacak diye. bana dediki istersen birinci sınıfın 2.döneminden devam et seneye 2.sınıfın birinci döneminde 1.sınıfın birinci dönemini alırsın. yani bi alttan bi üstten dönem dönem. bi de dedi ki dondur kaydını git seneye birinci sınıfa gelirsin. böle dedi galiba neyse. uyku sersemi kafam hic calısmıyor simdi. iki türlü de bu okul toplam 5 sene de bitmis olmuyor mu? ya da olmuyor mu :O




 
ilk yazdığın şekilde yaparsan, 4.5 yılda biter. dondurursan 5.


  • bxgx  (29.01.13 14:11:37) 
çalışkansan ders bırakmazsan kolay kolay yaz okullarında o dönemin derslerini alarak 4 senede bitirirsin.. yoksa 5 senede biter tabiki) dondurup gelirsen zaten 5 sene olur da öteki türlü 4 olur...

ya bence boş boş duracağına git 2. dönemden başla, bölümün ne?
  • patos64  (29.01.13 14:12:07) 
4buçuk senede bitirebilirsin bu şekilde. ama yerinde olsam, dondurup memlekete giderdim. ya da stajla filan değerlendirirdim bu 2. dönemi.


  • bilmemkacincinick  (29.01.13 14:12:49) 
ilk yazdığın gibi yaparsan biraz kasışla 4 senede rahat bitiyor, kendimden biliyorum. boş yere kaydını dondurma. en kötü ihtimalle full seçmeli alırsın.


  • kayranin kedisi  (29.01.13 14:13:20) 
hacı bölüm metalurji ve malzeme mühendisliği ingilizce. ingilizceden yana sıkıntım olmaz. olsa da cabuk atlatırım. şöyle bişe olur mu peki. ben ikinci dönemi okusamda birinci dönemi bi yaz maz versem beni normal sekilde devam ettirmezler mi?


  • fakir nightboy  (29.01.13 14:13:40) 
hangi bölümdesin bilemiyorum ama önerim kesinlikle bir dönem yatıp seneye doğru düzgün 1. sınıfa başlamandır.

öncelikle, 1. dönemini almadığın derslerin 2. dönemlerini aldığında başarısız olma olasılığın yüksek, bu da senin motivasyonunu düşürür.

bir de her şey karman çorman olacak zamanla, öngerektirmeleri olan dersleri vermeyecek öğrenci işleri, bir zaman sonra bir bakacaksın 5 sene yerine 6 sene olmuş okul. oradan eksik bir ders çıkacak, buradan geçersiz bir ders çıkacak falan da filan. ne öğrenci işleri, ne de danışman öğretmenler doğru düzgün takip edemiyor bunları. hiç uğraşma, 4 sene boyunca gerileceğine bir dönem tatil yap derim.
  • who by fire  (29.01.13 14:15:10) 
2. dönemi al, yaz okulunda varsa eğer tabi, 1. dönemi al, çalışkan bir tipsen çokda aşırısına gerek yok, 4 senede biter, 4.5 da olabilir 5 de olur... sen karar ver ama dondurma boşver okuldan soğursun :D


  • patos64  (29.01.13 14:15:55) 
@ patos64.

hacı calıskan değilim. en fazla bir dönem kasabilirim o yaz mevzusu olursa. yoksa yok yani. her seye yeni bastan bir azimle mi atılsam ne yapasam cok karısık bu kafam oldu bi dünya
  • fakir nightboy  (29.01.13 14:17:29) 
ben irregular olmustum hazirligi bir donemde gecip. tam bir kabustu.
ders programim tepetaklak oldu. ustten alttan bir yigin ders, yok ondan kaldim bunu tekrar edeyim vs... birinci donemini almadigim ders basima bela oldu filan. bir de ne yerin yurdun belli, ne arkadas grubun, bolumle ortak ders alamiyorsun kimilerini onceden aldigin icin. sevimsizdi.

bence bir donem paran varsa gez dolas. yoksa calis, baska seyler yap. normal zamaninda basla, dogru durust calisip normal zamaninda da bitir okulu.
  • evreka  (29.01.13 19:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.