[]

Wireless router'ı alıcı olarak kullanmak?

Komşuda wireless internet var. Bizde de ethernet kartlı desktop bir bilgisayar var. Bir de Netgear marka wireless router (access pointmiş ayrıca) var. Biz bu netgear'ı ethernet kablosuyla bilgisayara bağlayarak, komşumuzun bize sunduğu wireless internetten faydalanabilir miyiz?

Bana olur gibi geldi. Bilgisayara bağlayıp LAN oluşturdum. Fakat router tamamen interneti arkasındaki ethernet portundan alıp yayacak şekilde dizayn edilmiş. Menüsünde de bulamadım. Yapamadım sonuçta da aklıma takıldı. Olur mu?


 
ee hayliyle olmaz tabi..doğasına aykırı bi şey denemişsin..zaten ikinci pragrafın üçüncü cümlesindede yazmışsın... madem komşunda wireless var sana kablosuz usb adaptor lazım olacak..bunu masaüstü pc ne takıp wireless sayesinde sinyal alabilirsin.

buda şeklen böle bişey.
www.hepsiburada.com
  • copy paste  (14.01.09 01:14:10) 
netgearda access point özelliği mevcut ise ayarlarında wireless bölümünden modemi acess point olarak çalışması için ayarlamalısınız, o zaman ancak ethernet kablosu ile internete bağlanabilirsiniz.
"To convert a Wireless router to a Wireless Access Point: English 101

Log into the Wireless router and turn off it’s DHCP server.
Then give it an IP address in the range of the other router’s IP subnet but outside it’s DHCP range.
Then connect the two routers using their LAN ports (sometime marked 1 to 4) and leave the WAN or Internet port of the Wireless router empty."

episteme.arstechnica.com
  • edip  (14.01.09 01:31:02) 
ikisindede mesh varsa cillop gibi akarsin alemlere.
birini primary digerini secondery mantigiyla baglarsan baglanir.

  • oyuncak bulut  (14.01.09 02:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.